For noen uker siden fikk lokalforeningen en forespørsel som alle andre aktuelle hadde takket nei til: Kunne de ta imot 17 hunder?

Heidi Halvorsen i Dyrebeskyttelsen var slett ikke sikker på at dyrevennene i Hønefoss ville klare å plassere så mange hunder.

– Men det var verdt å ta sjansen og prøve, sier Halvorsen, som selv kjørte og hentet de firbeinte et annet sted på Østlandet.

Ikke lært vanlige ting

– De kom fra Mattilsynet, som hadde avviklet et hundeoppdrett. Dette er ikke hunder som er mishandlet, men de har levd i flokk, veldig mange på ett sted, og har ikke lært vanlige ting som andre hunder kan.

Da hun hadde hentet hundene, kjørte hun dem rett til dyrlege. Alle fikk en sjekk, chip, vaksine, tispene fikk ultralyd, og noen trengte behandling, ramser hun opp. Dessuten måtte Dyrebeskyttelsen kjøpe mat og noe utstyr til dem.

LES OGSÅ: Heidi Halvorsen med bønn til foreldre: – Kan lage ganske mye tragedie

Spleis

Med såpass mange hunder ble utgiftene betydelige.

– Jeg har ikke regnet på det, men det ble helt klart flere titusener.

Som foreningen tidvis gjør, ba den om støtte på Spleis. Det har så langt kommer inn 27.600 kroner. Dyrebeskyttelsen har også fått inn noe penger gjennom gebyr til de som har tatt til seg hunder.

LES OGSÅ: Her står de ved en ny attraksjon: Martin ga rekordstor støtte

Tre igjen

Fem av hundene ble overtatt av en av søsteravdeling, ni har fått nytt hjem - de fleste i vårt område, og de tre siste hundene er i fosterhjem.

– Vi håper at noen vil gi dem et permanent hjem så fort som mulig, vi ønsker ikke at de skal knytte seg for mye til fosterhjemmet, sier Heidi Halvorsen.

Hun sier at det er en del jobb med disse hundene, siden de ikke hadde lært sosialisering, renslighet, å gå tur og å ta kommandoer.

– Dette er veldig fine, snille hunder, men de må trene en del på disse tingene, understreker Halvorsen.