Gå til sidens hovedinnhold

Elise (18) tegner forslag til nytt fylkesvåpen

Artikkelen er over 2 år gammel

Arbeidet med det nye fylkesvåpenet har begynt, og det er satt i gang en konkurranse, hvor innbyggerne har muligheten til å lage et forslag til det nye fylkesvåpenet.Elise Havik (18) deltar i konkurransen.

Puls

2018 går mot slutten, og dermed er vi nærmere fylkessammenslåingen enn noen gang. Viken blir realitet, men et av de mange spørsmålene som stilles er hvordan fylkesvåpenet skal se ut?

Skoleoppgave

Elise Havik (18) går medielinja på Hønefoss videregående. De har fått i oppgave å lage forslag til det nye fylkesvåpenet. Hun visste om konkurransen i forkant av skoleoppgaven, og hun ønsket å delta fordi det er morsomt å kunne bidra til noe slikt i eget fylke.

– Jeg har aldri vært med i en slik konkurranse tidligere, men vi har hatt oppgaver på skolen der vi skulle lage en ny logo for allerede eksisterende bedrift, som kafeer, butikker og så videre, og det synes jeg har vært utrolig gøy, sier hun.

Elise forteller at hun synes det er viktig å lage noe som er lett gjenkjennelig, men at det også samtidig er enkelt og fint.

– Jeg tenker det er viktig at fylkesvåpenet har med noe som kan symbolisere de tre fylkene som slås sammen. Jeg prøver å komme med et forslag hvor fylkesvåpenet er enkelt og lett gjenkjennelig, samtidig som det ser bra ut, sier hun.

Nøytral til sammenslåingen

Det er mange som har forskjellige meninger rundt fylkessammenslåingen, men Elise forteller at hun er ganske nøytral i saken.

– Jeg er egentlig litt nøytral til om fylkene slås sammen eller ikke, det er litt det samme for meg. Men jeg ser egentlig ingen negative konsekvenser ved at vi slår oss sammen med andre fylker, mener Elise.

Hun synes det er bra at befolkningen får være med å bidra i arbeidet fram mot det nye fylket.

– Jeg synes det er viktig med innbyggermedvirkning, slik at alle har mulighet til å komme med sitt forslag til hvordan de ønsker at fylkesvåpenet skal se ut.

Fristen i dag

Fristen for å sende inn bidrag er i dag, 22. november. I konkurransen kunne man enten velge å tegne eller beskrive et forslag, eller sende inn tekst som beskriver hvordan fylkesvåpenet bør se ut. Man skulle starte med å velge mellom de tre alternative formene fylkesvåpenet kan ha.

Deretter skulle man lage et motiv, ofte har motivene blitt inspirert av historie, landskap eller flora og fauna som bør være typisk for området, og altså relativt lik både Akershus, Buskerud og Østfold.

Idé i siste lita? Her sender du inn ditt bidrag.

LES OGSÅ:

Kommentarer til denne saken