I starten av 2018 ble det fastslått at i 2020 skal Buskerud slås sammen med Akershus og Østfold kommune og danne fylke Viken. Fylke vil få et innbyggertall på 1,19 millioner mennesker. De til sammen 61 kommunene som Buskerud, Akershus og Østfold består av, vil bli redusert til 49 kommuner. I 2020 vil vi bo i det 6. største fylket i Norge. Men hvem av oss er egentlig klar over dette?

All informasjonen nevnt ovenfor har jeg fordi jeg har brukt den siste timen på å søke og lese meg opp på alle mulige nettsteder som inneholder noe som helst informasjon om temaet. Likevel er det ikke mye informasjon ute om hva dette vil si for oss som bor i fylkene. Noe som får meg til å lure på om det vil påvirke innbyggerne noe særlig i det hele tatt.

Likevel, etter hva jeg har hørt etter å ha spurt litt rundt i omgangsgjenger med politisk engasjerte ungdom er visst denne sammenslåingen utrolig viktig for hvordan de neste årene vil utarte seg for oss som bor i Ringerike. Hvis det de sier er sant, slår det meg som litt merkelig at jeg ikke har fått høre noe som helst om saken før jeg virkelig startet å undersøke selv.

Det er vi unge som får oppleve konsekvensene av slike vedtak som dette. Og selv om 90 prosent av oss ser for oss at vi om ti år er rike og reiser verden rundt, så er kanskje virkeligheten den at en del av oss kommer til å bli her hvor vi er. Da kan det hende at når de av oss som om noen år bor i framtidige Viken og får merke virkningene av sammenslåingen tenker tilbake på at de skulle ønske de hadde hørt noe om dette så de eventuelt kunne påvirket utfallet før det ble vedtatt.

Grunnen til at denne sammenslåingen ikke har blitt frontet noe særlig i media eller andre steder er jeg ikke sikker på. Om begrunnelsen kan være at politikerne ikke tror det vil ha så mye påvirkning på livene våre, eller kanskje at de ikke ville fronte saken for å unngå motstand fra folket, vet jeg ikke. Uansett hva, så tror jeg at hvis vi vil at vår generasjon på noen måte skal engasjere oss i hvordan vi kan påvirke vår egen framtid, må vi bli inkludert og informert.

LES OGSÅ: Viken vedtatt: – En trist dag for Buskerud

Bildeserie

5 på gata om Viken