– Forhold skal ikke bare være stas på merkedager

Hanne Andersen Tronrud (17) og Victoria Johansson (18) snakker ut om avstandsforhold og Valentines Day.

Hanne Andersen Tronrud (17) og Victoria Johansson (18) snakker ut om avstandsforhold og Valentines Day. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

På tirsdag 14. februar, var det Valentinsdag, kjærlighetens dag. Hvordan markere en slik dag når kjæresten bor langt unna?

DEL

PulsVictoria Johansson (18) har snart vært i et forhold i tre år med kjæresten som snart er 20 år.

Hun og kjæresten bor rundt to timer unna hverandre i kjøreavstand, og den største forskjellen i forholdet nå er at det kreves mer planlegging, tid og penger for å kunne møtes.

– Siden han bor to timer unna så går det fint å ta en helgetur, i hvert fall hvis man har bil. Men siden det er begrenset med kollektivtransport til og fra Røyse, blir det litt vanskeligere for studentkontoen, forteller Victoria.

For henne er det viktig å utnytte tiden sammen best mulig ved å legge fra seg mobilene og skjermene for å få litt ekte kvalitetstid.

Hanne Andersen Tronerud (17) bor også to timer med bil unna kjæresten sin. Kjæresten er 18 år, og de pleier å møtes i helgene eller i ferier så langt det lar seg gjøre.

– Når vi først møtes har vi det kjempebra, og man tar igjen den tapte tiden man ikke har vært sammen.

– De små tingene betyr mye mer når de kommer uventet, sier Victoria.

– De små tingene betyr mye mer når de kommer uventet, sier Victoria. Foto:

Selv mener Hanne at det er viktig å sette av tid til hverandre i hverdagen for å prate. Hun og kjæresten har vært sammen i litt over tre måneder.

Valentinsdagen

For Hanne er Valentines Day en helt vanlig dag. Hun tenker det er godt å være sammen og sette ekstra pris på hverandre, men et forhold skal ikke bare være stas på merkedager.

– Jeg synes det er koselig på helt vanlige dager å ha en innedag, like mye som jeg setter pris på en kinodate, uavhengig om det er på Valentines Day eller ikke, sier hun.

Hun legger til at hun også setter pris på den billige sjokoladen når dagen er over.

Victoria innrømmer at det er sjelden de husker på at det er Valentines day, og har derfor ikke gjort noe spesielt ut av det.

– Eller så er det bare jeg som synes slike dager er litt kjedelige fordi man skal forvente roser og sjokoladehjerter med et søtt lite kort. De små tingene betyr mye mer når de kommer uventet, 14. februar eller ei, sier hun.

En ekstra innsats

Mange tenker det er vanskelig å opprettholde et avstandsforhod. Victoria sier at ingenting kommer gratis.

– Men med dagens muligheter for kommunikasjon gjennom Skype og telefon, blir nok situasjonen litt lettere, sier hun.

Hun legger til at i en travel hverdag, også i et forhold uten avstand, kan det være utfordrende nok i seg selv å bruke disse mulighetene.

– I det store og det hele tenker jeg det er viktig å vise at man er villig til å gjøre en ekstra innsats og ofre noe hvis nødvendig for å få det til å fungere, mener Victoria.

Hanne legger til at kommunikasjon er nøkkelen for at det skal fungere.

– Kjærlighet er, og vil alltid være, kjærlighet, sier Hanne avslutningsvis.

LES OGSÅ:

Artikkeltags