Gratis vaksine i år også!

Russepresident ved Ringerike videregående skole, Synne Strømmen, er svært fornøyd med at fylkeskommunen snur i vaksine-saken.

Russepresident ved Ringerike videregående skole, Synne Strømmen, er svært fornøyd med at fylkeskommunen snur i vaksine-saken. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

98-kullet har all grunn til å juble! Vaksinen mot hjernehinnebetennelse blir betalt av fylkeskommunen i år også, på lik linje som i fjor.

DEL

Synne Strømmen (18), russepresident ved Ringerike videregående skole, jubler over at vaksinen mot smittsom hjernehinnebetennelse har blitt gjort gratis for årets russekull også.

– Jeg er veldig glad for at vaksinen har blitt gratis, og håper også dette fører til at flere ønsker å ta den. Hjernehinnebetennelse er noe vi ønsker å unngå for enhver pris, og da er det fint at fylket legger til rette for at vaksinen skal være tilgjengelig for alle, forteller hun.

LES OGSÅ: Reidun Nesbø Bagaasen: Unge må betale for vaksine

Helomvending

Fylkeskommunen skal gi tilbake pengene til russen som alt har betalt inn for vaksinen i løpet av januar, og de som ikke har meldt seg på for å ta vaksinen har mulighet til det nå.

– Buskerud fylkeskommune eier fylkets videregående skoler. Vi er opptatt av våre elever og ønsker å tilby gratis vaksine slik at vi får flere til å beskytte seg mot sykdommen, forteller fylkesordfører Roger Ryberg (Ap) til bfk.no.

Viktig vaksine

Bakgrunnen er at fylkeskommunen i 2015 gjorde en engangsbevilgning til ett år med gratis vaksinasjon mot smittsom hjernehinnebetennelse. Midlene ble kun tildelt med virkning for skoleåret 2015/2016.

– Russ har erfaringsmessig vært mer utsatt enn andre og vi håper årets kull benytter seg av muligheten til å ta vaksinen, avslutter Roger Ryberg.

LES OGSÅ: – Viktig å sette seg inn i temaet vaksiner

Artikkeltags