Ser litt klarere på framtiden etter messe i Oslo

Lene Haraldsen (18) og Kristin Tronrud (17) fra Hønefoss videregående skole var på utdanningsmessen i Oslo.

Lene Haraldsen (18) og Kristin Tronrud (17) fra Hønefoss videregående skole var på utdanningsmessen i Oslo. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Tiden for å ta et valg etter videregående er rett rundt hjørnet. Derfor får elevene på tredjeåret, i tillegg til noen vg2-elever, mulighet til å besøke den store årlige utdanningsmessen i Oslo.

DEL

På utdanningsmessen kan elevene på videregående få besøke stands fra for eksempel militæret, høgskoler og universitet, folkehøyskoler og utdanning i utlandet.

Vi har snakket med Kristin Tronrud (17) og Lene Haraldsen (18) fra Hønefoss videregående skole om hvordan de opplevde messen.

Informativ messe

Kristin går i 2. klasse på linjen kunst, design og arkitektur. Selv om hun har et år igjen på videregående så har skolen valgt at de kunne være med.

– Jeg fikk mye ut av utdanningsmessen. Det var mange forskjellige folkehøyskoler, universiteter og studier der. Jeg fikk svar på forskjellige ting jeg lurte på av forskjellige folkehøyskoler og studielinjer. Jeg fant blant annet en skole i England som er aktuell for meg, forteller hun.

Lene på den andre siden går påbygg, altså hun er i ferd med å fullføre videregående og må bestemme seg for hva hu vil gjøre etter skolen slutter.

– Jeg følte messen bare ga meg litt mer informasjon om skolen, siden jeg allerede har søkt. Allikevel gikk jeg rundt og tittet og snakket med folk.

Det er mange stands ungdommen kan besøke på utdanningsmessen.

Det er mange stands ungdommen kan besøke på utdanningsmessen. Foto:

Får en oversikt over mulighetene

Lene som allerede har søkt, følte utdanningsmessen ga et innblikk i alt det går an å velge og bli mer sikker for å ikke hoppe i noe man ikke vet om man vil. Det synes hun er bra.

– Jeg tror vi elever blir tatt med på utdanningsmesse for å få en oversikt over hvilke muligheter vi har etter videregående skole. Man trenger ikke å begynne å studere med en gang etter videregående, men kan for eksempel gå på folkehøgskole eller ta førstegangstjeneste i forsvaret. Jeg synes det er viktig at man velger en utdanning man liker og har interesse for. Hvis man skal ha en jobb i mange år er det viktig at man trives, forteller Kristin.

Kristin forteller også at hun synes alle klassene på skolene i Ringerike burde få være med, ikke at det bare skal prioriteres at de studieforberedende linjene på vg3 får dra. Hun sier at de andre på skolene ikke nødvendigvis vet hva de skal gjøre etter videregående, så de har like mye nytte av å dra.

Artikkeltags