Heidi, Lena og Leila møter ungdom der de er

SYNLIG FOR UNGDOMMER: Ungdomskontaktene ønsker at mange skal få se filmen.

SYNLIG FOR UNGDOMMER: Ungdomskontaktene ønsker at mange skal få se filmen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Heidi Torstensen, Lena Hvinden Dahl og Leila Khalayli jobber som ungdomskontakter i kommunen. En stor del av jobben deres er å være ute og møte ungdom der de er.

DEL

Onsdag ble informasjonsvideoen om ungdomskontaktene og deres arbeid vist på kultur pop-up’en i Hønefoss. Mange ungdommer som opp gjennom årene har vært i kontakt med ungdomskontaktene, deltok i videoen sammen med ungdomskontaktene selv.

– Vi jobber oppsøkende, det vil si at vi jobber ute. Det er jo bare vi som jobber ute på gata, sier Heidi.

– Vi jobber for kommunen, og jobber da forebyggende og oppsøkende ute, legger Lena til.

Formålet med filmen

Siden ungdomskontaktene er mye ute for å møte ungdommer i jobben sin, synes de det er viktig at folk vet hva de driver med. Derfor har de laget en informasjonsfilm.

– Det er jo ikke alle som skjønner hva vi gjør når de ser at vi sitter på Kuben. De vet ikke at vi er på jobb engang. Så det er veldig greit at de får vite hvorfor vi er ute. Jeg har fått masse spørsmål rundt på Kuben om hvorfor jeg henger der mye, sier Leila og ler.

Heidi legger til at de vanligvis har skilt som skal vise at de er ungdomskontakter, men ikke alltid.

Formålet med videoen er også og blir mer synlig for ungdom, forteller Kiahma Lise Whelan som jobber som avdelingsleder ved Barneverntjenesten.

– Det er jo på en måte også litt fordi vi vil bli mer synlig for ungdommer da, for det her kommer til å bli lagt ut på internett, sier Kiahma Lise.

– Og for å ufarliggjøre oss, og også litt med det at vi faktisk får fram der at vi er rundt på skoler, vi er på på kveldstid, vi er i byen, vi henger litt rundt samarbeidspartnere og litt for markedsføring også da, legger hun til.

undefined

Taushetsplikt

Som ungdomskontakter har de taushetsplikt med mindre det er såpass alvorlig at man er nødt til å ta saker videre. Ungdomskontaktene har fokus på at om det er tilfelle, så er det viktig at ungdommene blir informer underveis og vet hva som skjer.

– Det som ungdommene forteller oss – det sier ikke vi til andre. Men samtidig er det jo noe med at hvis man er veldig bekymret, så har man opplysningsplikt. Men da tar vi det alltid opp med ungdommene først, og hvis vi må si noe videre eller hjelpe dem videre i systemet, får vi gjerne samtykke, og de synes det er greit at vi forteller ting da, sier Lena.

– Da er de klar over det hele veien. Hvert eneste skritt av veien vei de hva som skal skje, så det er forutsigbart, sier Leila

God erfaring

Ann Helen Nygård (20) er en av de unge som deltok på videoen. Hun forteller at hun har god erfaring med ungdomskontakten.

– Jeg har en del erfaring med ungdomskontakten og med psykisk helse. Jeg har slitt en del med angst og mobbing, med forskjellige problemer hjemme og med skolen og barnevernet og sånt. Ungdomskontakten var god støtte for meg der, og da tenker jeg at det er greit å kunne dele min erfaring med andre, sier Ann Helen.

GOD ERFARING: Ann Helen har en positiv oppfatning av ungdomskontakten

GOD ERFARING: Ann Helen har en positiv oppfatning av ungdomskontakten Foto:

Hun synes ungdomskontakten gjør en god jobb ved å møte ungdommene der de er, og at det gjør det lettere å ta kontakt med dem.

– Det er ikke så lett hvis man sliter, å søke noen å snakke med. Så de kan være til god hjelp sånn sett. De er jo i byen og møter ungdom der de er, sier Ann Helen Nygård.

Ta kontakt

Ungdomskontaktene ønsker at alle som eventuelt skulle lure på noe etter å ha sett filmen ikke nøler med å ta kontakt. De kan nås på Facebook, Snapchat, Instagram eller e-post (ungdomskontakten@ringerike.kommune.no)

Filmen er et samarbeid mellom: Ungdomskontaktene, ungdommer som har vært i kontakt med ungdomskontakten, Freezone, firmaet Tankenbak, kommunikasjonsavdelingen i kommunen og kommunalsjef, Marianne Mortensen.

LES OGSÅ:

 • Verdensdagen for psykisk helse i skolehelsetjenesten

  • Skolehelsetjenesten markerer verdensdagen for psykisk helse på ungdomskolene i Ringerike kommune.
  • Samarbeider med lokale atører Lions og Sanitetskvinnen for hjelp til gjennomføring.
  • Helsesøster gjennomfører undervisningsopplegget i 7. og 10. klassetrinn
  • Oppmuntrer lærere til å ta opp årets tema i alle klassene.
  • Stand med ballonger, plakater, antistressballer og  frukt.
  • Helsesøster er synlig på skolen gjennom hele dagen med t-skjorter fra verdensdagen for psykisk helse.

  Kilde: verdensdagen.no


 • Ungdomskontakten fikk 100.000 kroner!Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags