Gå til sidens hovedinnhold

«Ungbok»: – Vis fram skrivetalentet ditt

Artikkelen er over 4 år gammel

Er du en forfatterspire? Da bør du melde deg på Ungbok!

Puls

Ungbok arrangeres av Ringerike bibliotek og er en del av den kulturelle skolesekken. Elever i ungdomsskolen kan delta. Juryen i år består av forfatterne Lars Mæhle og Mariangela Di Fiore.

Forhåndsjuryen består av Robertas Vilimas (18), Mina Hagen (18), Sina Eirin A. Sjørlien (19), Christian R. Schach og Benedicte Charlotte Sydsæter-Knudsen.

– Skrivekonkurransen er i full gang, og årets tema er forbindelsen, forteller Sydsæther Knudsen.

Og fortsetter:

– Ungbok er en god mulighet for unge å få vist fram sitt talent for skriving.

Vant i fjor Tuva

Haugseth (16) var én av mange unge i nærområdet som deltok i Ungbok 2016. Hun kom blant finalistene, og endte med å være én av tre likeverdige vinnere med novellen sin «En nøkkel til ingenting, eller alt».

– Det var veldig morsomt å vinne, og jeg ble stolt. Det var gøy å vite at noen forfattere hadde likt det jeg hadde skrevet, sier hun.

Tuva valgte å delta etter at norsklæreren foreslo deltakelse i skrivekonkurransen Ungbok.

– Jeg synes det var utfordrende, men jeg lærte masse, forteller hun.

Videre forteller Tuva at hun fikk læreren til å gå over teksten, for å få den så perfekt som mulig, før innsendelse.

LES OGSÅ: Til topps i Ungbok 2016

Vil bli forfatter

Tuva startet å skrive korte historier i ung alder. Etter å ha lært forskjellige skrivemåter på skolen, fikk hun mer og mer motivasjon til å skrive. Hun drømmer nå om å ha skriving som levevei:

– Jeg kunne tenkt meg å være forfatter. Det å skrive er en veldig gøy ting å gjøre, fordi jeg får skapt noe helt eget, forteller hun.

Og kommer med følgende oppfordring:

– Jeg anbefaler å melde seg på konkurransen dersom man liker å skrive. Du får utviklet deg som skribent og lærer mye underveis, og dessuten kan du komme til finalen og bli en vinner, avslutter Tuva.

Lars Mæhle og Mariangela Di Fiore skal velge ut seks finalister blant de innsendte bidragene, og deretter tre likeverdige vinnere.

Vinnerne kåres på bokkvelden, 20 mars. Bidrag kan sendes inn som vedlegg med både navn, skole og klassetrinn til e-posten: ungbok@ringerike.kommune.no før innleveringsfristen 24. februar.

Bildeserie

5 på gata: Leser du bøker? Hva er din bokfavoritt?

 

LES OGSÅ: Dette skrev Pulsredaksjonen om i 2016

LES BOKANMELDELSER HER:

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.