Unge talenter med kreativitet og stor spennvidde

F:v. Ingeborg Bratvold, Henrik Bjellum Westend og Kenny Harbosen.

F:v. Ingeborg Bratvold, Henrik Bjellum Westend og Kenny Harbosen. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

I år har Ringerike, Hole og Jevnaker gått sammen om lokalmønstringen til Ung Kultur Møtes (UKM). Totalt 23 deltakere er med, i 10 forskjellige grupper og innslag.

DEL

PulsBandet Abberants fra Jevnaker består av Kenny Harbosen (16) (bass), Henrik Bjellum Westend (16) (trommer) og Ingeborg Bratvold (15) (låtskriver og vokalist).

I helgens UKM skal framføre sangen «The Wanderer» skrevet av Ingeborg.

– Vi spiller for det meste sangene jeg har skrevet.

Jevnaker-jenta lar oss forstå at hun er en dreven låtskriver.

LES OGSÅ: UKM: Mye mer enn sang og musikk

Gir god erfaring

De har spilt sammen i ett år, og begynte å øve til UKM i fjor.

– Det er en fin måte å vise seg fram på og hvis vi klarer å komme videre til landsmønstringen åpner det seg mange muligheter, sier Ingeborg.

– Vi gleder oss, det blir morsomt å spille for andre og vise hva vi har øvd på, sier Henrik.

Sandra Nilsen og Lina Holm Hauglien.

Sandra Nilsen og Lina Holm Hauglien. Foto:

Sandra Stepanenko Nilsen (13) og Lina Holm Hauglien (13) fra Jevnaker har sunget sammen en god stund, men mest for dem selv. Nå vil de delta på UKM for å vise hva de kan.

– Vi har ikke opptrådt så mange ganger og er veldig spente. Vi har sunget sammen en god stund og vi synger litt forskjellig, nesten alt mulig utenom opera, forteller Lina.

På UKM skal de synge ««Stitches» av Shawn Mendes.

Julie Jakobsen (10) fra Jevnaker er den yngste som deltar. Hun skal framføre «Castle on a Cloud» fra musikalen Les Misérables. Hun har drevet med teater før og gleder seg veldig til å stå på scenen på UKM.

– Jeg har opptrådt på teater og drevet med det i tre år. Jeg hadde veldig lyst til å bli med på UKM og gleder meg veldig.

Julie Jakobsen.

Julie Jakobsen. Foto:

LES OGSÅ: Thorleif Bratval spiller under Ungdoms-OL

Teater-godbit

Ungdomsteatergruppa fra Jevnaker består av Cecilie Pal-Bisgaard (13), Christian Wilkens (13), Eilys Outhwaite (13), Emma Moen (13), Hedda Frydenlund (14), Malin Teslo (14), Sofie Krohn (15) og Tone Eriksen (13), som har planlagt noe helt spesielt til UKM.

Sophie representerte ungdomsteatergruppa når vi besøkte kulturskolen på Jevnaker.

– Vi hadde lyst til å vise en trailer fordi vi skal framføre en forestilling, Charlie og Sjokoladefabrikken. Da tenkte vi å vise den sånn som vi gjorde i fjor og gi en liten smakebit. Så vi gjorde det på en uke, og lagde en liten trailer som vi skal framføre, opplyser hun.

Gruppa består både ferskinger og veteraner i alderen 13–15 år.

– Jeg har drevet med teater en stund, så dette er mitt fjerde år. Det er flere som også har drevet med det veldig lenge, men ikke alle, forteller Sophie.

Dina Omar Hama (11) (vokal), Annette Ruste Henriksen (14) (piano) og Selma Høgås Røen (14) (gitar) danner «Jentenes trio» fra Ringerike Kulturskole.

De skal framføre låten «Underneath it All» av Martina Stoessel på UKM.

Smånervøse

– Det begynte med at jeg hadde lyst til å melde meg på UKM, men sangen hørtes mye bedre ut med piano og gitar. Da meldte vi oss på som en gruppe istedenfor, ler Dina.

Selma Høgås Røen og Dina Omar Hama.

Selma Høgås Røen og Dina Omar Hama. Foto:

De innrømmer at de gru-gleder seg litt, og er mest nervøse om det kommer til å skje noe feil når de opptrer.

– Men det kommer ikke til å skje, konstaterer Selma.

– Vi er litt nervøse, men alle har stått på scenen før, så det kommer nok til å gå bra, sier Dina.

De synes det beste med UKM er å møte nye mennesker.

– Håpet er selvfølgelig å komme videre til fylkesmønstringen, sier Selma.

– Og få en bra kommentar fra dommerne, legger Dina til.

Haakon Mosengen (17) fra Ringerike meldte seg på UKM for fjerde eller femte gangen dette året, et tall han ikke lenger husker.

– Jeg meldte meg på for å få erfaring. Tidligere har jeg opptrådt med forskjellige repertoar som sang, klassisk saksofon og rytmisk saksofon sammen med storband, forteller han.

Godt samhold

Han synes UKM er et bra arrangement som gir ungdom muligheten til å stå på en scene, uansett hvilket nivå de er på. Dette er mye av grunnen til at han velger å melde seg på.

– Og ikke minst fordi det er veldig gøy. Det beste med UKM må nok bli samholdet som skapes, og alle de fantastiske artistene som deltar, sier Haakon.

I tillegg til de vi har snakket med deltar Emma Elisabeth Selte Sand (13) fra Jevnaker, med sang. Katrine Natedal (13) og Cecilie Pal-Bisgaard (13) fra Jevnaker deltar også med sang.

Emma Selte Sand.

Emma Selte Sand. Foto:

Leonardo Pereira (18) deltar som den eneste innen kategorien kunst, med en bildeutstilling han har malt.

Lokalmønstringen arrangeres i Bysalen Amfi på kultursenteret. Mønstringen skjer på ettermiddagen, og er åpent for publikum.

Artikkeltags