– UKM kommer til å bli bra i år

UKM: Emma Elisabeth Selte (15), Emilie Dahlen (15) og Henrik Nilsson (16) er tre av de som deltar på UKM i år.

UKM: Emma Elisabeth Selte (15), Emilie Dahlen (15) og Henrik Nilsson (16) er tre av de som deltar på UKM i år. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

UKM går snart av stabelen. Sigrid Synøve Nordby (16), Emma Elisabeth Selte (15), Emilie Dahlen (15) og Henrik Nilsson (16) er påmeldt til årets arrangement. – Jeg startet å spille gitar er fordi foreldrene mine ønsket at jeg skulle spille rundt bålet.

DEL

Puls 9. februar er det duket for UKM. Sigrid Synøve Nordby (16), Emma Elisabeth Selte (15), Emilie Dahlen (15) og Henrik Nilsson (16) er bare noen av de påmeldte til årets UKM. De stiller med forskjellige bidrag til konkurransen, men til felles har de at de alle gleder seg.

– I år skal jeg spille gitar og synge en egenkomponert original sang kalt «Inside». Jeg deltok i fjor også, med et akustisk cover jeg hadde laget selv av sangen Toxic, en Britney Spears-sang, forteller Sigrid.

Gitar rundt bålet?

– Grunnen til at jeg startet med å spille gitar er fordi familien min er speidere, og foreldrene mine ønsket at jeg skulle spille rundt bålet. Dette skjedde da jeg var rundt 10 år gammel. Jeg begynte også tidlig å synge, fordi det er kjedelig å bare spille gitar, fortsetter hun.

ORIGINAL SANG: Sigrid som har deltatt før skal i år spille en egenkomponert sang.

ORIGINAL SANG: Sigrid som har deltatt før skal i år spille en egenkomponert sang. Foto:

Mange muligheter

Hun forteller videre at fjorårets UKM var en god opplevelse, og noe av grunnen til at hun velger å stille igjen. Sigrid er også opptatt av at flere burde delta, da det er mange muligheter til å vise fram hva du kan og holder på med.

– UKM i fjor var en god opplevelse, jeg hadde jo ikke deltatt igjen om det ikke var det. Jeg synes at alle burde delta og at arrangementet burde prioriteres mer. Det er så mange som har et talent, og det er mulig å delta med alt fra sang og dans til kunst, film og egenskrevne tekster, sier hun.

– Man bør ikke kvie seg for å delta, hvis man egentlig har lyst til å være med. Du møter mange nye mennesker som liker det samme som deg, du får vist fram hva du kan og det er en fin opplevelse man kan ta med seg videre, mener Sigrid.

Synger sammen

Emma og Emilie skal synge sangen «Somewhere Only We Know» sammen, og begge gleder seg til å opptre.

– Vi har Sal og Scene som valgfag på skolen, og det var her vi først sang sammen. Der sang vi «Den fineste eg veit», noe vi likte så godt at vi bestemte oss for å melde oss på UKM, forteller de.

Emma forteller at hun har sunget og hatt en interesse for dette helt siden hun var 3 år gammel. Emilie begynte først å synge for alvor da hun begynte med valgfaget på skolen, som hun valgte fordi hun har interesse for dans.

Sceneskrekk – gøy uansett

– Jeg har sceneskrekk, og det er også litt derfor jeg har valgt å være med. Jeg ønsker å bli mer komfortabel og vant til å stå på scenen, forteller Emilie.

– Vi har øvd masse sammen, og har i tillegg til det kjent hverandre veldig lenge. Jeg tror det kommer til å gå helt fint, legger Emma til.

– Vi tror UKM kommer til å bli bra i år, og anbefaler andre å delta. Det er en mulighet til å gjøre det man liker og være sosial med andre, mener de.

Utstilling og tegning

I motsetning til de andre på scenen, deltar Henrik på utstillingen med tegninger han har laget selv. Han deltok også i den kategorien i fjor.

– Min interesse for tegning kom litt av seg selv. Men når det kommer til tatoveringstegningene mine fikk jeg inspirasjon gjennom en serie som jeg ikke husker helt hva heter. Jeg har faktisk også solgt noen av tatoveringstegningene mine.

Positiv til arrangementet

– Jeg tror mange velger å ikke delta på UKM fordi de rett og slett er redd for å dumme seg ut. Men selv har jeg bare hatt positivt opplevelser med arrangementet, og man møter mange hyggelige mennesker.

Han forteller at han har klart å komme seg videre til konkurranse i fylke, som vil si ungdommer fra hele Buskerud. Her har man mulighet til å komme i kontakt med enda flere nye mennesker.

– Selvfølgelig hadde det vært gøy å komme langt i UKM, men jeg deltar først og fremst for å vise fram hva jeg holder på med og liker å gjøre, sier Henrik.

Ungdomskontakt og mellomledd

Victoria Irene Koch er kulturkonsulent i Ringerike kommune, og er ungdomskontakt i forbindelse med UKM. Hun forteller at rollen hennes går ut på å være et mellomledd mellom UKM og ungdom.

– Min oppgave er å tilrettelegge for at arrangementet blir så bra som mulig. Innimellom arrangerer vi også kurs, workshops, pre-party og lignende, forteller hun.

Samhold og mestring

Victoria Irene jobber for at arrangementet skal være noe positivt og gøy for den lokale ungdommen, og er opptatt av at alle skal kunne oppleve en mestringsfølelse.

– UKM-arrangementet gjør at lokal ungdom får muligheten til å møtes, vise seg fram og samarbeide om å skape et ungdomsarrangement slik de vil ha det. Ungdommene kan oppleve samhold og mestring gjennom samarbeid mot et felles mål. Også kan deltakerne ha det gøy sammen. Det er hovedmålet, sier kulturkonsulenten.

LES OGSÅ: Guro (19) og Ragnhild (17) er videre til UKMs landsfestival

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken