– UKM er det vi gleder oss mest til hvert år

Sofie Krohn (16) fra Jevnaker skal være konferansier, Sara Qvan Olafsen (15) fra Ringerike skal synge og Rasmus Aanje (15) fra Hole skal spille gitar og synge under årets UKM på Jevnaker.

Sofie Krohn (16) fra Jevnaker skal være konferansier, Sara Qvan Olafsen (15) fra Ringerike skal synge og Rasmus Aanje (15) fra Hole skal spille gitar og synge under årets UKM på Jevnaker. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Rasmus Aanje (15), Sara Qvan Olafsen (15) og Sofie Krohn (16) gleder seg til årets utgaver av UKM Ringerike og UKM Jevnaker.

DEL

PulsUng Kultur Møtes (UKM) er et årlig opplegg med små lokale festivaler hvor ungdommer mellom 13 og 20 år kan delta med et innslag som de selv velger. Deltakerne kan kvalifisere seg videre til fylkesmønstringene og kan komme helt til den nasjonale UKM-festivalen.

Forventninger

For andre år på rad skal Sofie Krohn være konferansier i UKM på Jevnaker. Arrangementet finner sted på Bøndernes Hus 18. februar.

– Det er mitt ansvar å fortelle hvem som kommer på scenen, og bidra med underholdning så publikum ikke kjeder seg mellom innslagene, forteller hun.

Rasmus Aanje og Sara Qvan Olafsen er også med for tredje gang. Begge to skal delta med et musikalsk innslag under UKM Ringerike 11. mars.

– Jeg skal spille gitar og synge sammen med to av mine gode kompiser på trommer og bass, forteller Rasmus.

Sara på den andre siden, skal stå alene på scenen.

– Jeg elsker å synge og ser på det som en mulighet til å vise meg fram.

LES OGSÅ: Rasmus (15) produserer låter hjemme i stua

Gir av seg selv

UKM er en konkurranse, der deltakerne må kvalifisere seg for å komme videre. Dermed må deltakerne finne en måte for å vise at de er best. Selv om det ikke kåres en vinner på tradisjonelt vis.

– Jeg skal gi alt, være konsentrert, stole på meg selv og satse på at jeg og vennene mine spiller bra sammen, forteller Rasmus.

Sara forteller at hun ikke har noen konkret plan. Hun skal bare gå på scenen og være seg selv.

Skal stå på scenen igjen: Den 11. mars skal ungdommer mellom 13 og 20 delta med ulike kulturuttrykk ved UKM på Jevnaker.

Skal stå på scenen igjen: Den 11. mars skal ungdommer mellom 13 og 20 delta med ulike kulturuttrykk ved UKM på Jevnaker. Foto:

Sara og Rasmus forteller at det beste med UKM er at man kan få vist fram sitt talent og møte andre likesinnede. Sofie er enig, men hun er også svært begeistret og snakker høyt om mulighetene for å møte nye mennesker.

– Det beste med UKM må være folkene. Jeg har møtt så mange morsomme og glade mennesker og vi fikk en connection med en gang. I tillegg får du møte mange flinke og erfarne folk.

Bare gode forventninger

– UKM er det vi gleder oss til mest til hvert år! Men det er litt trist at det er så få som melder seg på, forteller Sofie, som forklarer at hun er litt skuffet over at det kun er en håndfull påmeldte til UKM på Jevnaker.

Å være redd for å opptre kan holde noen tilbake fra å melde seg på UKM. Rasmus og Sofie har noen gode tips til tvilerne.

– Ikke vær redd, det er ikke noe alvorlig. Uansett hva du gjør blir du tatt imot med åpne armer. Det er viktig at du får uttrykt interessene dine. Hvis du deltar med kunst så trenger du faktisk ikke å stå på scenen, forteller Sofie.

LES OGSÅ: Dette skrev Pulsredaksjonen om i 2016

Handler om å våge

– Det skumleste skjer før du går på scenen. Mitt første år holdt jeg på å tisse i buksa, men det gikk fort over. Det er sånne erfaringer man lærer av, legger Rasmus til.

Påmeldingsfristen for å delta på UKM Ringerike er 15. februar.

UKM 2016: Ingeborg Bratvold spilte gitar under fjorårets UKM-konkurranse.

UKM 2016: Ingeborg Bratvold spilte gitar under fjorårets UKM-konkurranse. Foto:

LES OM FJORÅRETS UKM:

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags