Gå til sidens hovedinnhold

Ingvild byttet skole i løpet av videregående

Artikkelen er over 3 år gammel

I løpet av de årene ungdommer fra nærområdet går på videregående, opplever nesten alltid Tyrifjord, Ringerike og Hønefoss at en del elever bytter mellom skolene. Ingvild Jonsrud Gulla (17) er en av elevene som har byttet skole.

Puls

Ingvild Jonsrud Gulla (17) er en av elevene som har byttet skole i løpet av videregående. Hun gikk førsteåret på musikklinja på Ringerike videregående, men valgte å starte andreåret på studiespesialiserende på Tyrifjord videregående.

– Jeg byttet fordi jeg hadde behov for noe nytt og å komme meg litt bort fra Hønefoss, forteller Ingvild.

Hun har nå gått på Tyrifjord videregående i to uker og ser for seg at hun kommer til å fortsette der framover.

– Jeg tror nok at jeg kommer til å gå på Tyrifjord ut videregående, sier hun.

Mye nytt

Ingvild forteller at det er mange ting som er forskjellig fra da hun gikk på Ringerike. Hun føler hun får bedre oppfølging på den nye skolen enn det hun gjorde før, og tror noe av grunnen kan være at skolen har et færre antall elever.

– Det aller meste er forskjellig. Vi har helt annerledes timeplan med kortere dager, noe som passer veldig bra for meg grunnet fritidsaktiviteter. Det er også færre elever her, som gjør at man får mer oppmerksomhet av læreren.

Samtidig er det mange likheter på skolene også.

Selvfølgelig er det likheter også med tanke på at begge skolene er videregående skoler med masse lekser, prøver og læringsmål, sier hun.

Tatt godt imot

Tyrifjord videregående er en privat kristen adventistskole. Ingvild forteller at som ikke-kristen var hun litt skeptisk, men at det har vist seg å være uten grunn.

– Vi har blant annet et eget fag som heter kristendom, i tillegg til å ha andakt og møter i aulaen der troen er i fokus. Jeg som ikke er kristen hadde tenkt mye på dette før jeg valgte å begynne her, sier hun.

– Jeg var redd for at jeg kanskje ville føle meg litt utenfor, men sånn er det absolutt ikke. Jeg ble tatt veldig godt imot av alle sammen. Både av dem som er troende og de som ikke er det.

I tillegg forteller hun at lærerne på Tyrifjord var mer behjelpelige enn de på Ringerike, til og med før hun startet på skolen.

– Jeg opplevde at det ble en del surr når det kom til at jeg skulle velge programfag på Ringerike. Selv om jeg hadde lagt inn ønskene mine så fikk jeg aldri vite hvilke fag jeg hadde fått. Jeg visste at jeg hadde fått de fagene jeg ville på Tyrifjord. Allerede da opplevde jeg at Tyrifjord ordnet opp og gjorde ting lettere for meg.

Gode resultater

Ingvild har inntrykk av at elevene på Tyrifjord videregående oppnår gode resultater, fordi det er et bedre læringsmiljø der enn det hun opplevde på Ringerike.

– Nå som jeg går her forstår jeg jo hvorfor Tyrifjord oppnår så gode resultater. Alle lærerne er imøtekommende, blide og har god og variert undervisning. Jeg har bare gått her i en uke og jeg har allerede blitt mye mer motivert til å gjøre skolearbeid, forteller Ingvild.

Hun har også fått opplevelsen av at flertallet av elevene der er veldig opptatt av å gjøre det bra, noe som smitter over på henne.

Savner venner

I forhold til Ringerike videregående er Ingvild veldig positiv til det meste på Tyrifjord. Hun forteller at det er lite hun savner fra den forrige skolen.

– Det er faktisk ikke så mye jeg savner fra Ringerike, sier Ingvild.

Det eneste hun trekker fram er at hun savner vennene på Ringerike videregående.

– Jeg savner jo selvfølgelig vennene mine. De aller fleste av vennene mine går på Ringerike og det var tøft å dra fra dem. Jeg savner også alle de fantastiske folkene på musikklinja, sier hun.

 

Rektor: – Ikke dårligere

Rektor ved Ringerike videregående skole, Kaia Erlandsen sier slike uttalelser fra enkeltelever ikke er hyggelige for dem.

– Særlig ikke fordi vi har lærere som er svært opptatte av å se elevene og følge dem opp i forhold til der de er i læringsarbeidet. På Tyrifjord har de færre elever og mindre klasser. Jeg er jo forholdsvis ny her ved skolen, og en av de tingene jeg får høre er at det er mye lettere å få gode karakterer på Tyrifjord. Jeg tror ikke på det, og ønsker ikke at de videregående skolene skal være med på en svartmaling av hverandre.
Ung i Buskerud-undersøkelsen viser ikke at elevene ved vår skole har det dårligere enn ved Tyrifjord – tvert imot, sier Erlandsen.

LES OGSÅ:

Kommentarer til denne saken