Gå til sidens hovedinnhold

Elevenes store festaften

Artikkelen er over 4 år gammel

Hvert år arrangerer Tyrifjord videregående skole julefest, og i år var Puls til stede.

Puls

I år var det hele 170 stykker til stede lørdag 17. desember under elevfesten på Tyrifjord videregående skole. Temaet i år var en blanding av maskeradeball og «The Great Gatsby». Skolen var pyntet med levende lys, gullfargede ballonger og fornøyde elever. Det første som møtte elevene da de kom inn døra var levende musikk, spilt av talenter fra egne rekker.

Julefestkomiteen har jobbet i to måneder med planleggingen av den store festen, som falt i smak hos elever og besøkende.

Tradisjonsrikt

Natanya Madeleine Lundström (17) fra julefestkomiteen forteller at festen er en årlig tradisjon der både dagelever, internatelever og gjester som ikke går på skolen kan komme.

Kvelden er som regel delt i fire. Først spiser man en god middag laget av Tyrifjords egen kokk og hans hjelpere.

I år var det tapas med blant annet vårruller, wraps, salater og pasta. Deretter var det underholdning som inkluderte både aktiviteter fra folk i salen og forberedte numre.

Neste var polonese, som for øvrig er en lang tradisjon på den videregående skolen. Helt til slutt var det muligheter for par og større grupper å ta bilder sammen.

– Målet var å skape et arrangement der folk har mulighet til å pynte seg litt ekstra, hygge seg, og ha en fantastisk kveld, sa Natanya.

Hun la til at julefesten pleier å være et lite avbrekk i tentamensperioden der man kan være med vennene sine, le og kose seg.

Fra flere skoler

Rakel Mosskul (17) og Elisabeth Vesterheim Knutsen (17) går begge på Ringerike videregående skole. De ble invitert med på julefesten av noen venner på Tyrifjord, og de er enige om at andre skoler også burde arrangere slike fester. Rakel syntes at det var en veldig god idé å samle hele skolen til en sånn kveld like før jul.

– Kvelden var koselig, underholdende og med god mat, sier Elisabeth.

 Linnea Helgesen (32), lærer ved skolen, syntes det er gøy å se hva elevene får til når de svinger seg rundt.

Hun gikk selv på Tyrifjord videregående skole i 2000, og husker at det var julefester også den gang. Don Beni (19) og Sondre Weum (18) bor på internatet på skolen. De trekker fram det sosiale og maten som noe av det beste.

Don forteller at det er avslappende å ha fokus på noe annet en skolearbeid, og legger også til at sosiale høydepunkt er viktige i ungdommers utvikling.

– Jeg håper det var en kveld som de aldri vil glemme, og at de vil huske det som en bra og koselig kveld, forteller Natanya.

Det var en gjeng glade ungdommer som danset polonese i skolens gymsal på slutten av kvelden. Tempoet økte raskt, og mange av de høye hælene var tatt av og sto pent inntil veggene.

LES OGSÅ: Slik er det gode internatlivet på Tyrifjord

Kommentarer til denne saken