Gå til sidens hovedinnhold

Ungdommer ga gaver til barna på Hvalsmoen: – Det var en vakker opplevelse

Artikkelen er over 3 år gammel

Neha Ikram (18) og Mia Omsrud (16) var to av over 20 ungdommer som delte ut gaver og kaker til barn ved Hvalsmoen transittmottak i førjulstiden.

Puls

Neha opplevde det som en veldig bra ting å gjøre.

– Det var en vakker opplevelse, fordi jeg fikk en mulighet til å tenke på andre og spre kjærlighet, sier hun. Hun valgte å gjøre det fordi det er noe som gir henne glede, en glede man ikke kan få av materialistiske ting.

– Vi mennesker er så egoistiske at vi bare tenker på oss og hvordan vi skal oppnå goder, men hvis man gir noe til de andre så får man trippel så mye kjærlighet tilbake, noe som ikke kan måles med andre ting i denne verden, sier hun.

Hun går på Tyrifjord videregående skole, og det er volontørene ved skolen som arrangerte opplegget.

– De som ville bidra kunne gjøre det, og alle som deltok kjøpte inn gaver til barn i forskjellig alder, legger hun til.

Les også

100 barn fikk julestemningen

Gjøre noe hyggelig for andre

Mia synes det var kjempegøy å være der.

– Jeg valgte å delta fordi jeg ville være med på å gjøre noe hyggelig for dem som kanskje har en vanskelig hverdag og de som ikke har det like bra som oss, forteller hun.

– Både de unge og de voksne fikk en dag fylt med glede. Det å se gleden og uttrykkene til alle ungene som kom, gjorde meg også glad, legger hun til.

Hun forteller også at det var noen av de voksne som planla det grunnleggende, mens elevene kom med innspill om hva de kunne gjøre. Pynting og leking var det vi unge var med på.

LES OGSÅ: Magnus (16) samlet inn over 10.000 til Kreftforeningen

Glede andre

– Det beste var å se barna bli glade, og det ga meg et stort smil, sier Neha.

– Frivillig arbeid er noe jeg alltid kommer til å gjøre, ettersom jeg vet jeg ikke kan ta med penger, hus, bil og klær til graven. Det eneste jeg kan ta med meg fra denne kloden er gode gjerninger, sier hun.

Hun legger til:

– Jeg vet det å hjelpe ikke forandrer hele verden, men det kan forandre verden til personen man hjelper.

– Jeg har aldri gjort dette før, men har tidligere tenkt på å gjøre noe hyggelig for noen som levere i en litt annen situasjon enn meg. Det beste med hele opplegget var å se hvor glade de ble for gavene, lekene og selskapet, forteller Mia.

Les også

Stor giverglede: Her ligger det haugevis med gaver til de som ikke har alt

 

Oppfordrer ungdommer

Både Mia og Neha er enige om at dette er noe de begge garantert kommer til å gjøre igjen, og synes flere ungdommer bør gjøre det samme.

– Ungdommer er framtiden og det er nødvendig for dem å lære hvorfor dette er viktig for samfunnet. Mange ungdommer i dag, spesielt i Norge, er veldig arrogante og selvopptatte når det gjelder frivillig arbeid, legger Neha til.

– Jeg syns virkelig at dette er noe andre ungdommer burde gjøre også, den gode følelsen du sitter igjen med, gjør at det hele blir en fin opplevelse som gjør at det er verdt det, sier Mia.

LES OGSÅ: Mange fattige ber om hjelp til jul: – Enkelte skjebner gjør veldig inntrykk

 

Mulighet til å gjøre en forskjell

Mia synes flere bør gi gaver til asylmottaket.

– Når jeg så hvor glad både barna og foreldrene ble for gavene, tenker jeg at flere burde gi noe. Vi har muligheten til å gjøre en forskjell for dem som trenger litt ekstra, de som har mindre enn oss, forteller hun.

– De setter så utrolig stor pris på det. Det å se hvor lite som skal til for å glede noen, gjorde at det ble verdt det, legger hun til.

– Alle som har mulighet til å gi gaver burde gi det. Vi mennesker bruker flere tusen kroner på oss selv hver måned, men vi får vondt i lommeboka når vi skal kjøpe gaver til folk som vi vet ikke gir noe tilbake. Derfor burde så mange som mulig gi gaver fordi det fører til at vi tenker på andre enn oss selv, sier Neha avslutningsvis.

Les også

Aldri sterkere enn det svakeste ledd

Kommentarer til denne saken