Gå til sidens hovedinnhold

– Hvis du har en drøm og den ikke skremmer deg litt, så er det ikke en ordentlig drøm

Artikkelen er over 5 år gammel

Puls har snakket med en kommende stjerne i Body Fitness, Karoline Solli (16) om greinen hun skal konkurrere i til neste år.

Puls

Våren 2017 skal Karoline Solli (16) stille i Body Fitness. I november starter hun oppkjøringen til konkurransen som finner sted i mars.

Body Fitness er en konkurranse mellom de som er sterkest, har best holdning og beviser for publikum at de virkelig elsker det de driver med. Det skiller seg ut fra Bikini Fitness fordi det går ut på å se sterkest ut i forhold til kroppsmasse, mens Bikini Fitness dreier seg mer om utseende.

Fersk i idretten

– Jeg begynte med Body Fitness fordi jeg ville utfordre meg selv. Det er gøy blant annet fordi du kan se hvor mye du går ned i fettprosent og hva all aktiviteten gjør med kroppen, forteller Karoline.

Når hun var 13 år begynte hun å trene styrke og syntes det var gøy fordi man fort fikk resultater.

– Det var ikke før rundt ett år siden at jeg fant ut at jeg ville prøve meg på Body Fitness. Jeg drev en del med beinpress og det var da det slo meg at jeg ville det.

I løpet av en uke trener hun fem til seks økter. Det går mest i styrke, forteller hun, for kondisjon ødelegger for muskelbyggingen.

– Jeg er en idrettsutøver på heltid og jeg må være veldig disiplinert. Jeg har dessverre måttet ofre vennskap, og mange timer på Netflix, meddeler hun med en liten latter på slutten.

– Favorittøvelsen min å trene er benkpress eller når det er chestday. En øvelse jeg liker veldig godt heter: cable flyes. I det siste har jeg trent en del bein så kroppsdelen jeg er mest fornøyd med er vel rumpa.

Jeg er en idrettsutøver på heltid og jeg må være veldig disiplinert. Jeg har dessverre måttet ofre vennskap, og mange timer på Netflix

Karoline Solli (16)

På Raw Treningssenter i Hønefoss er det en treningsfamilie som motiverer og støtter hverandre, forteller hun. Karoline jobber og på Raw, mest i kassen og med å rydde siden hun ikke kan ha PT-timer enda.

– Vi er en familie her og klokken 16, det er da det blir liv.

Å delta i en Body Fitness-konkurranse når du er 17 år er veldig ungt, men det stopper ikke Karoline at hun er en av de yngste.

– Det blir veldig spennende, men jeg har ikke så høye forventninger med tanke på at jeg er så ung. Jeg tenker at jeg vil konkurrere ordentlig om noen år.

Variert kosthold

Karoline spiser veldig mye mat og ikke minst variert, og hun teller ikke kalorier. Hun forteller at hun synes det er mye fokus på hvor mye kalorier man skal få i seg, men det lar hun være å tenke på. Siden hun trener så mye trenger hun også store mengder mat.

– Man kan egentlig spise så mye man vil, så lenge det er variert nok.

Hun forteller også at en gang telte hun hvor mange kalorier hun fikk i seg i løpet av en dag og endte opp med 3000 kalorier, noe som er ganske mye.

– Frokosten min er som regel er karbohydratbombe fordi jeg må ha energi til treningen, og fett spiser jeg lite av på kvelden for da bruker jeg lite energi. På en dag får jeg i meg 120 gram med proteiner, hvis det sier deg noe, ler Karoline.

I sommer var Karoline i en prøveperiode som hun på ordentlig skal starte med i november. I denne perioden må hun rett og slett måle kyllingen ned til grammet fordi man må være veldig spesifikk på inntaket av hvor mye mat man får i seg.

– Nå er jeg i en periode hvor jeg har mest fett på kroppen, men ganske snart begynner jeg på en 20 ukers matplan hvor jeg virkelig må være skjerpet på dietten.

Karoline blir spurt om hun ser på seg selv som en sterk person.

– Hvis jeg skal svare ærlig så ser jeg på meg selv som en sterk person, både fysisk og mentalt.

– Jeg tar 65kg maks i benkpress, men når det kommer til mat og mental helse må du være veldig sterk og det synes jeg at jeg er flink til. Det kommer perioder hvor du er sulten og sliten og det virkelig frister med sjokolade, men de fristelsene klarer jeg å holde meg unna.

– Mange ser for seg at de som driver med ekstremsport er «gærne», men driver du med Body Fitness er alt ganske ekstremt. Det er utrolig viktig å ha hodet på plass og ikke miste deg selv, for det krever utrolig mye av deg.

Får god hjelp

For å drive med så mye spesifikk trening som Karoline gjør, ofrer hun også mye tid.

– Når du driver med det her blir du egoistisk. Jeg må prioriterer trening og det er ofte jeg må si nei når folk spør om jeg vil være med på noe. Til slutt står du igjen med de vennene som forstår, de som drar er de som ikke respekterer det jeg driver med.

Hun forteller at det å takle motstand lærer deg å kjempe alene. Det viktigste er at du klarer å flytte fokuset til noe viktigere, som for eksempel treningen. Hun forteller også at fortiden hennes har gjort henne sterk og det hjelper med den indre styrken.

Hvis du har en drøm og den ikke skremmer deg litt, så er det ikke en ordentlig drøm.

Karoline Solli (16)

På spørsmålet om hun har et forbilde, så svarer Karoline nei.

– Jeg fokuserer mer på hva jeg selv kan få til enn hva alle andre får til, forteller hun.

Som inspirasjon bruker hun seg selv og tanken på å bli bedre enn hun var i går. Bestevenninnen Henriette Gruer er treningspartneren til Karoline. De er gode til forskjellige ting og kan derfor støtte hverandre på hver sin måte.

Coach Nina Elstad er også til god hjelp.

– Jeg hadde ikke klart det uten henne, hun pusher meg og forteller meg hva jeg skal gjøre. Før jeg fikk hennes hjelp kastet jeg bort tid, gikk rundt å latet. men så fikk jeg profesjonell hjelp.

– Mitt beste tips er å be om hjelp med en gang. Spør en coach om veiledning slik at du får et godt grunnlag fra starten av.

En fot innenfor

I framtiden kunne hun godt tenke seg en jobb inne trening.

– Jeg har en fot innenfor døren siden jeg allerede jobber på Raw. Jeg har lyst til hjelpe andre som vil nå målene sine innenfor Body Fitness, og siden jeg har gått igjennom hele prosessen så har jeg mye erfaring, forteller Karoline. Til slutt har hun et siste budskap:

– Hvis du har en drøm og den ikke skremmer deg litt, så er det ikke en ordentlig drøm, avslutter hun.

Kommentarer til denne saken