Gå til sidens hovedinnhold

Puls tester treningssentre: Stadion er best egnet for unge

Artikkelen er over 5 år gammel

Puls har denne uken testet fem treningssentre. Alle har utmerket seg på noen spesielle områder. Det var små marginer, men Stadion ble vinneren.

Puls

Det er ingen tvil om at Hønefoss har mange gode treningsstudioer. Vi har vurdert treningssentrene etter kriterier som pris og tilgjengelighet når det gjelder beliggenhet og åpningstider, som vi vet unge er opptatt av!

Etter å ha besøkt de fem lokale treningssentrene, ble begge anmelderne imponert over hvor gode tilbud alle har. Likevel har vi kåret en vinner, ut ifra hvilket senter vi føler passer best for unge, og det er Stadion!

Testens vinner: Stadion treningssenter

Beliggenhet: Veldig nært sentrum, og ikke langt å gå dersom man skal få til en treningsøkt rett etter skolen.

Treningsmiljø: Er mange unge som trener der, og det er et sosialt miljø. Fokus på individuell trening, men også trening i fellesskap. Svært hjelpsomme ansatte som bistår deg.

Mulighet for PT/gruppetimer: Har over 60 varierte gruppetimer av høy kvalitet.

Utvalg av apparater: To etasjer, og de har benyttet plassen veldig godt. To aerobic-saler, en spinningsal, et kondisjonsområde. Godt med plass mellom apparatene.

Pris: Tilbyr mange forskjellige medlemskap, som gjør at man kun betaler for det man benytter seg av, så treningen kan bli skreddersydd.

Åpningstider: Fra o5 til midnatt hver dag ved bruk av nøkkelkort.

Ekstra: Selger litt varer ved resepsjonen, og har det beste utvalget av styrkeapparater av alle treningssentrene. Arrangerer også en del events.

Konklusjon: Stadion er et svært gjennomført treningssenter som passer utmerket for unge. De har et godt utvalg av varierte treningsformer, og tilbyr mange gruppetimer dersom man liker det. Ellers er alt tilrettelagt for at man kan trene fullverdig på egen hånd, og nå sine personlige mål med hjelp fra de ansatte.

Stadion er et svært gjennomført treningssenter som passer utmerket for unge.

Jantra Hollum og Helene Nordrum Grun

Hvilket passer for deg?

Likevel mener vi at alle treningsstudioene er best på sitt eget område, så det er mest smak og behag for hvilket treningsstudio vi vil anbefale.

Dersom man foretrekker et litt roligere treningsmiljø, der det ikke nødvendigvis er fokus på å bli sterkest, men heller ha ren treningsglede, kan vi anbefale Actic.

Elixia og HQ er begge svært gode treningsstudioer. Elixia tilbyr generelt mer og har mange gruppetimer, noe som HQ ikke har. På en annen side passer HQ godt for deg som liker å trene alene, og ønsker god personlig oppfølging.

RAW er desidert det beste valget dersom du ønsker å få maksimalt ut av treningen din, og få den beste veiledningen til å nå dine personlige mål.

Under kan du lese mer om de ulike tilbudene vi har testet.

Aktiv på Actic

Beliggenhet: Helgelandsmoen, 15–20 minutter unna sentrum med bil. Litt langt unna, men man får fine, fredfulle omgivelser med en flott løpebane i skogen og en hinderløype et steinkast unna.

Treningsmiljø: Senter for alle, og har fokus på at man ikke må være i toppform for å få glede av treningen. En del eldre som trener her.

Mulighet for PT/gruppetimer: Får to timer gratis PT inkludert i medlemskapet. Tilbyr en del gruppetimer.

Utvalg av apparater: En del tredemøller, noen romaskiner og styrkeapparater, tøyerom, spinningsal, gruppesal og mye utstyr til frivekt.

Pris: 419 kroner i måneden.

Åpningstider: Fra 05–23 alle dager. Resepsjonen er åpen 8–20 i hverdagene, og 10–16 i helgene.

Ekstra: Gratis tilgang til Ringeriksbadet, og de har stor og gratis parkeringsplass.

Konklusjon: Man får mye trening for pengene med tanke på Ringeriksbadet. Dersom du liker å trene i fred og ro, så er dette senteret perfekt. De har ikke det største utvalget med treningsutstyr, men senteret er veldig luftig, og man har god plass, noe som gir en hyggeligere treningsøkt.

 

Energi på SATS Elixia

Beliggenhet: Langt å gå fra sentrum, men går ofte buss.

Treningsmiljø: Man føler seg ikke utenfor, alle er like velkomne.

Mulighet for PT/gruppetimer: Alle får to PT-timer inkludert. Veldig godt tilbud av gruppetimer, og det er stor variasjon fra dag til dag.

Utvalg av apparater: To etasjer med et stort frivektsområde, og veldig mange kondisjonsapparater. Har spinningsal og to aerobicsaler.

Pris: Har mange forskjellige medlemskap. Gir 20 prosent rabatt for unge mellom 15- 18 år.

Åpningstider: Er kun åpent når resepsjonen er åpen. Åpningstider varierer, og står på nettsidene.

Ekstra: Pluss at de har to solarium og badstue, og at de selger varer som treningsklær og annet utstyr, noe som er en redning når man har glemt noe. Tilbyr online training.

Konklusjon: Et komplett og veldig bra treningssenter. Har mange forskjellige apparater, og stort pluss for så stort kondisjonsområde! Eneste er at det er litt trangt mellom apparatene, og litt minus for at man kun kan trene når det er ansatte der. Men er uten tvil et solid senter, som definitivt kan anbefales.

 

RAW – en rå nykommer

Beliggenhet: Kort gådistanse fra sentrum.

Åpningstider: Hele døgnet.

Treningsmiljø: Positivt miljø med folk i alle aldre som motiverer hverandre.

Pris: To forskjellige tilbud: Raw Fit til 199,-/md. og Raw Perform til 499,-/md. (tilbud ut uken) for et år bindingstid.

Muligheter for PT/gruppetimer: Veldig flinke personlige trenere som hjelper deg ut fra egne forutsetninger og mål.   Raw Perform inkluderer strongfit gruppetimer som trener bevegelighet, utholdenhet og styrke. 

Utvalg av apparater: Raw Fit gir deg tilgang til overetasjen med et stort utvalg med kondisjonsapparater og en del styrkemaskiner og frivekter. Raw Perform gir deg også tilgang til underetasjen hvor du har muligheten til å trene mye mer styrke. 

Ekstra: Har en egen kafé hvor studenter kan gjøre lekser og være sosiale.

Konklusjon: Raw er stedet for deg som ønsker resultater innenfor trening. De treffer alle målgrupper med sitt store utvalg av forskjellige treningsformer. Uansett hva du er ute etter innen trening får du det hos Raw.

 

 HQ – av høy kvalitet

Beliggenhet: Sentralt, drøye 15 minutter å gå fra Hønefoss bussholdeplass. Lokalt og nærme videregående og høgskolen.

Åpningstider: Hele døgnet.

Treningsmiljø: Hygiene, luft og ventilasjon er viktig. God stemning med folk fra alle aldersgrupper. Flott lokale.

Muligheter for PT/gruppetimer: Kan kjøpe en og en time, 25 eller 55 minutter. Tilbyr ikke gruppetrening basert på at det ikke er tidsutnyttende og ikke gir mye rom for personlig oppfølging.

Utvalg av apparater: Mange forskjellige kondisjonsapparater og mye varierte styrkemuligheter med apparater, slynge, vektstenger og vekter. Pris: Studentpris: 399,-/md. Ekstra: Har en egen kvinneavdeling for konseptet trygghet, fordi kvinner kan føle seg usikre. Dette er også et bra tilbud for muslimske kvinner med hijab.

Konklusjon: Eneste mangelen at de ikke tilbyr gruppetimer. HQ er et nytt treningssenter hvor du får god personlig oppfølging, og har fokus på tidsutnyttelse og trygghet. Høy kvalitet til lav pris, og er svært sentralt. Et veldig bra treningssenter, som vi tror mange unge hadde likt.

 

FLERE PULS-TESTER:

Kommentarer til denne saken