– Vil ikke la frykten for terror styre livene våre

Elisabeth Vesterheim Knutsen (17) og Emilie Persokrud (18) forsøker å fortsette å leve som normalt, tross grusomme hendelser blant annet i London og Manchester denne våren.

Elisabeth Vesterheim Knutsen (17) og Emilie Persokrud (18) forsøker å fortsette å leve som normalt, tross grusomme hendelser blant annet i London og Manchester denne våren. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

La oss snakke om terror. Igjen.

DEL

PulsElisabeth Vesterheim Knutsen (17) og Emilie Persokrud (18) er enige om at terroren som har rammet Europa de siste årene er helt forferdelig.

– Jeg klarer ikke skjønne hvordan mennesker kan være så onde og faktisk gjøre slike ting som dette, som både tar og ødelegger livene til så veldig mange uskyldige mennesker, sier Elisabeth.

Ikke la frykten vinne

Emilie har ikke opplevd terror på nært hold, men hun innrømmer at det finnes litt redsel i henne når det kommer til dette temaet.

– Jeg vet at terroristene ønsker å skape frykt og redsel, og jeg ønsker ikke la de vinne over meg på den måten, forteller hun. Elisabeth sier at hun også blir påvirket av terrorangrepene, og at det kan være litt skremmende å tenke på at du aldri kan vite helt sikkert om et angrep kommer til å finne sted akkurat der du er.

– Likevel er det som bekymrer meg mest, at noe skal skje med folk jeg er glad i, sier hun.

Stopp terroren!

Stopp terroren! Foto:

Verken Emilie eller Elisabeth har sluttet med ting som for eksempel å dra på konserter på grunn av frykt for terror.

– Jeg gjør i stor grad det jeg ville gjort i en verden uten terror, forteller Emilie.

Elisabeth legger til at når hun er i store folkemengder, tenker hun litt ekstra på risikoen for at terrorangrep kan finne sted. Når det gjelder ferieplaner, tenker ikke Emilie og familien noe særlig på terrorfare når de velger reisemål.

– Men det er jo steder det frister mindre å dra til på grunn av uroligheter og økt terrorfare, som for eksempel Tyrkia.

Elisabeth og familien har ingen bestemte ferieplaner, men om de drar noe sted, vil de tenke på å ikke dra til store steder.

– Selv om dette er noe man kanskje ikke sier så høyt.

Superstjernen Ariana Grande holdt nylig støttekonsert for terrofrene i Manchester.

Superstjernen Ariana Grande holdt nylig støttekonsert for terrofrene i Manchester. Foto:

LES OGSÅ: Våknet til meldinger fra Norge etter nattklubb-terroren

Humorbilder

Emilie skrev nylig et leserinnlegg om terrorhendelsen som skjedde på Ariana Grande konserten i Manchester. Etter hendelsen har det blitt delt mange humoristiske bilder av terroren, som Emilie absolutt ikke liker.

– Dette er en type humor jeg overhodet ikke forstår meg på. Det som sjokkerer meg mest er at disse humorbildene dukket opp kun timer etter terrorhandlingen. Det er utrolig respektløst. Jeg vet at mørk humor er en greie og at det kan være en måte å bearbeide de fæle inntrykkene på.

– Jeg synes de som finner slik humor morsomt kan holde den for seg selv og ikke dele, like og kommentere det på sosiale medier som f.eks. Facebook.

LES OGSÅ:

Stå sammen

Elisabeth mener det er viktig at vi tar vare på hverandre og står sammen, imot det terroraksjoner egentlig prøver å oppnå.

– Det kunne hjulpet hvis stormaktene i verden klarte å gå sammen og samarbeide for å bekjempe truslene på et vis, mener hun.

– Hva samfunnet kan gjøre for at terroren skal stoppe er et veldig vanskelig spørsmål, og jeg tror ikke det finnes noe fasit på dette. Allikevel mener jeg at større bevæpning av politiet og mer overvåking ikke er svaret alene, sier Emilie.

– Dette kan nok forsinke, men ikke forhindre. Jeg tror det aller viktigste samfunnet kan gjøre for at terroren skal stoppes, er å jobbe for at så få som mulig faller utenfor og føler seg undertrykt, avslutter hun.

Artikkeltags