Tar pulsen på: Ingeborg Bratvold

NOENS JUL: Ingeborg håper singelen når ut til så mange mennesker som mulig.

NOENS JUL: Ingeborg håper singelen når ut til så mange mennesker som mulig. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Ingeborg Bratvold fra Jevnaker går på musikklinjen på Ringerike videregående skole. Hun er bare atten år, men er allerede godt i gang som artist. Nå slipper hun sin første julesingel.

DEL

Puls– Hva heter sangen du har gitt ut?

– Låten heter Noens Jul, og ble skrevet for et år siden. Med meg spiller broren min Thorleif Bratval (gitar), Arne Kristian Eide Skagen (bass) og Henrik Bjellum (trommer).

– Er det din første sang eller har du gitt ut sanger før?

– Jeg har tidligere gitt ut en singel, men Noens Jul blir den første låten jeg slipper som artisten Ingeborg Bratvold. Dette låtslippet er på mange måter mer seriøst, og er begynnelsen på en satsing som låtskriver og artist.

Er målet med å gi ut musikk å bli kjent eller er det mer en hobby?

Målet med å gi ut musikken min er først og fremst å kunne nå ut til mennesker med noe betydningsfullt. Jeg håper at folk skal kunne knytte noe personlig til låtene mine, og at budskapet i musikken min kan treffe dem. For meg blir det helt feil fokus å målsette seg det å bli kjent, da det egentlig ikke har noe med selve musikken å gjøre. Men selvfølgelig håper jeg at musikken min når ut til så mange som mulig.

Ser du for deg en framtid innenfor musikken?

Absolutt, så lenge det gjør meg lykkelig.

Hvorfor ønsket du å gi ut denne sangen?

Først og fremst er det utrolig morsomt å vise fram låtene jeg lager, i hvert fall når jeg får med meg så gode musikere til å spille de. Akkurat denne sangen føler jeg bærer på et viktig budskap man fort kan glemme i juletiden, så det er vel ment som en hyggelig påminner om at alle må ta vare på hverandre.

Hva er inspirasjonen bak sangen?

Selve inspirasjonen ligger vel i at ting ikke alltid er som man tror. Det å ha det vanskelig i juletiden er ikke dermed sagt at du er fattig eller enslig, men kan også bygge på dypere grunner som ikke alltid er så lette å avdekke. Uansett mener jeg at jula ikke kun handler om å være gledelige, men også om å faktisk ta seg tid til å ta vare på hverandre. Der ligger nok også noe av inspirasjonen bak låten.

Hva liker du å gjøre på fritiden?

– Drikke gløgg, lese en god bok og danse pinlig dårlig i all hemmelighet.

Brun eller rød julebrus?

Ja takk, begge deler!

Jul eller bursdag?

Juljuljul!

– Drømmedestinasjon?

På urbane dager ville jeg nok sagt Kina, men i disse travle tider drømmer jeg mer om en helg på hytta.


LES OGSÅ:

Artikkeltags