Gå til sidens hovedinnhold

Tar pulsen på: Mads Orø Olsen

Artikkelen er over 3 år gammel

Mads Orø Olsen er en 16 år gammel gutt som liker å løpe. I november løp han halvmaraton på Jessheim. Der klarte han å kapre til seg den nest beste tiden utført på halvmaraton av alle 16-åringer i Norge i år. Han løp inn på 1:20:11.

Puls

Navn og alder:

Mads Orø Olsen. 16 år.

Relevant:

Løp halvmaraton på nest beste tid i Norge i sin aldersgruppe.

Hvor lenge har du interessert deg for løping?

Jeg begynte å løpe da jeg var 13 år, men da var det bare som en sideidrett. Da jeg var fjorten begynte jeg å satse.

Har du noen mål innenfor løpingen?

Jeg har egentlig ikke noen konkrete mål for løpingen, bare at jeg ønsker å bli så god som jeg kan, og få ut potensialet mitt.

Hvor ofte trener du?

Jeg trener 10 økter i uka nå på vinteren. Det blir litt mer etter jul, og litt mindre i konkurransesesongen.

Pizza eller taco?

Pizza.

Hund eller katt?

Hund.

Hvordan føltes det å løpe inn halvmaraton på nest best rekordtid?

Det var tungt. Jeg hadde åpnet altfor fort, så jeg slet allerede etter seks kilometer. Det var litt surt å ikke komme under 1:20 men det var fortsatt en mye bedre tid enn forventet.

Når fant du ut at du ville satse på løping?

Jeg fant ut at jeg ville satse på løping da jeg var 14 år. Da spilte jeg fotball, men satt for det meste på benken. Jeg hadde da trent løping i ett år og synes det var gøy, samtidig som at jeg gjorde det veldig bra. Jeg skjønte da at det ville gå bedre for meg om jeg satset på løpingen og ikke fotballen, så jeg satset fullt på løping etter dette.

Hvorfor akkurat løping?

Jeg får ofte det spørsmålet, og da svarer jeg alltid med det samme; jeg vet egentlig ikke. Jeg synes det bare er gøy å løpe fort og presse seg hardt. Pappa fikk meg med på et par 5-kilometersløp. Her løp jeg inn til flere gode tider og da skjønte jeg at det var dette jeg ville holde på med.

Skrekkfilm eller komedie?

Komedie.

Hva har vært den største utfordringen til nå?

Den største utfordringen til nå må ha vært å holde motivasjonen oppe når jeg har vært skadet. Jeg har vært veldig mye plaget med knærne og det har vært mye alternativ trening. Det har ikke alltid vært så gøy.

Yndlingsfarge?

Har ingen favoritt.

Kommentarer til denne saken