Nytt hinderløp i Schjongslunden skal motivere til trening

Thea Haugen (16), Karoline Moe Pedersen (16) og Mariana Martinez Grønvold (16) gleder seg til løpet i juni, og håper på en utfordrende og morsom opplevelse.

Thea Haugen (16), Karoline Moe Pedersen (16) og Mariana Martinez Grønvold (16) gleder seg til løpet i juni, og håper på en utfordrende og morsom opplevelse. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Villmann er et sponset arrangement av Stadion Treningssenter, som kombinerer løping med hindre og utfordringer utenom det vanlige.

DEL

Morten Eriksen, ansvarlig for arrangementet, beskriver Villmann som et utfordrende, men underholdende løp med stor variasjon av hindre og utfordringer i Schjongslundområdet rundt Hønefoss Arena den 4. juni.

LES OGSÅ: Silje Eriksen (25) fra Hønefoss nummer to i Oslo Grand Prix i bikini fitness

Vil motivere flest mulig

Din tid i løypa blir målt, men kun for dine øyne, da løpet ikke handler om å komme først i mål.

– Jeg er veldig opptatt av at alle skal ha det gøy. Hensikten er at denne forestillingen om at alle som er på treningssenter «vet hva de gjør», blir brutt. Målet er å få så mange som mulig motivert nok til å komme seg opp av sofaen og ha det gøy, vektlegger Eriksen.

Eriksen ønsket å skape noe nytt for nærområdet, noe som skal få folk til å bruke kroppen sin og ha det morsomt i samme slengen.

– Vi lover at hindringene det bys på er både av stor og liten kaliber, blant annet utfordringer i Storelva, og litt mer «hands on»-hindringer med gutta fra Ringerike Panthers, forteller Eriksen.

LES OGSÅ: – Opplever økt energi og bedre konsentrasjon med vegansk kosthold

Mange allerede påmeldt

Karoline Moe Pedersen (16), Thea Haugen (16) og Mariana Martinez Grønvold (16) er tre unge deltakere av de allerede 290 som er påmeldt.

– Villmann blir en ny og annerledes utfordring. Det er ikke bare et vanlig løp, men er krydret med ulike hindre, forteller Moe Pedersen.

De tre deltakerne har alle vært med på vanlige løp før, og militærløyper som baserer seg på en kombinasjon av styrke og kondisjon. Ifølge Haugen så har hun aldri vært med på løp hvor det har vært bare for gøy, og tror det blir litt lettere og avslappende å løpe i grupper framfor å løpe alene.

Thea Haugen (16), Karoline Moe Pedersen (16) og Mariana Martinez Grønvold (16)

Thea Haugen (16), Karoline Moe Pedersen (16) og Mariana Martinez Grønvold (16) Foto:

Ikke bare et vanlig løp

Jentene gleder seg veldig, da Villmann ikke handler om å komme på førsteplass, men handler om å delta.

Pedersen legger til at arrangementet handler om mer enn bare løping og god kondisjon, men om å være med venner, ha det morsomt og kanskje bli kjent med nye mennesker.

«Konkurrentene» kjenner hverandre godt, og har planer om å løpe i samme gruppe. Når de blir bedt om å svare på om de skulle konkurrere eller dytte hverandre fram, svarer jentene kjapt:

– Vi skal nok hjelpe hverandre fram store deler av veien, men når målstreken kommer så blir det vanskelig å ikke følge instinktene sine.

LES OGSÅ: Henriette (17): – Jeg måtte bli en 24-timers atlet

Et «nullprosjekt»

Villmann er et «nullprosjekt», da arrangørene ikke har som intensjon å tjene penger.

Alle pengene som kommer inn via påmelding går direkte til å bygge opp arrangementet.

Det er første gang Stadion Treningssenter arrangerer løpet, men Eriksen håper at det blir en tradisjon.

Villmann og Stadion treningssenter støtter også SuperSelma-prosjektet, som skaper lysglimt i hverdagen for kreftsyke barn. Det vil bli en egen pulje som løper for SuperSelma.

LES OGSÅ: – Bør ikke starte for hardt ut med diett eller intens trening

LES OGSÅ:

Artikkeltags