Gå til sidens hovedinnhold

Vil engasjere ungdom i bakken

Nybegynnerkurs i snowboard:

Artikkelen er over 5 år gammel

Ringkollen Parken, i samarbeid med Hønefoss Brettklubb arrangerte nylig et nybegynnerkurs i snowboard.

Puls

Ringkollen Parken, med danske Christoffer Hove i spissen, arrangerte sist helga sammen med Hønefoss Brettklubb et nybegynnerkurs i snowboard.

Ti barn deltok i kurset, hvor de fikk opplæring av instruktører fra Hønefoss brettklubb både lørdag og søndag.

– På lørdag startet alle i barnebakken for å lære de mest grunnleggende teknikkene på brett, men allerede i løpet av søndagen var flere av deltakerne klare til å prøve seg i den store bakken. Her fikk de også prøve seg på de letteste hoppene, og de enkleste boksene i parken, forteller Hove.

LES OGSÅ: Tre lokale jenter til ungdoms-OL

Bra tiltak

– Kurset ble arrangert av Hønefoss Brettklubb, hvor jeg siden desember har sittet i styret. Jeg har selv i mange år hatt stor fornøyelse av å være medlem av en skiklubb i Danmark, og har hatt mange gode arrangementer og aktiviteter der, opplyser han.

Den danske alpinentusiasten håper at hans engasjement i Hønefoss Brettklubb kan bli med på å gi mange gode opplevelser til ungdommer på Ringerike.

Han ønsker også at brettkurs og lignende kan være med på å skape mer liv, og bedre miljø i skianlegget på Ringkollen.

Hønefoss Brettklubb som arrangører ønsker så klart at det skal bli vellykket, og har allerede fått gode tilbakemeldinger.

Hove er tydelig imponert over hvor fort ungdommen lærer brettkunstene, og håper de vil fortsette å stå på brett i parken.

Foreløpig er det usikkert på når neste helgekurs vil skje, ettersom agendaen til Christoffer Hove og Brettklubben ser relativt full ut.

Dette skjer i vinter

13. februar: I forbindelse med Event 16 avholdes det «Rail Jam» i Hønefoss Sentrum.

20–21. februar: Norgescup i Slopestyle avholdes i Ringkollen Parken.

1–2. mars (vinterferien): «Fanta Playpark», et lavterskelevent over to dager hvor alle kan delta. Gratis for alle deltakere.

18. mars: Spring Meltdown Rail Jam.

Påsken: Det jobbes med å arrangere flere barne- og familieaktiviteter i bakken, blant annet konkurranser for twintip og snowboard.

LES OGSÅ: – Nå mangler jeg bare snøen

Melder gode forhold

Fra Ringkollen Parken kan det meldes at parken nå har massevis av snø den siste tiden, og med gradestokken på minus fire grader, høy sol hele dagen, har det vært perfekt forhold til å øve seg i bakken.

– Om flere har lyst til å komme i gang med å stå på snowboard eller ski, så har Hønefoss Brettklubb trening på Ringkollen hver torsdag,opplyser Hove.

Skianlegget er åpent hver kveld, og hver helg.

LES OGSÅ: – Drømmen er å leve av det vi gjør

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.