Gå til sidens hovedinnhold

Unge og håpefulle ryttere til AEG

Artikkelen er over 5 år gammel

Niklas Didriksen (17) og Cerin Myrvang Skaarud (15) fra Ringerike er tatt ut til å konkurrere i det internasjonale arrangementet Arctic Equestrian Games (AEG).

Puls

Arctic Equestrian Games (AEG) er et arrangement som varer i elleve dager, og finner sted i Oslofjord Convention center like utenfor Tønsberg.

AEG består av både nasjonale og internasjonale konkurranser. Her er det alt fra sprangridning, dressur, mounted games, islandshest og voltige. I tillegg til dette er det flere showklasser, messer, oppvisninger, seminarer og konserter.

Niklas Didriksen (17) skal delta i Horze Cup i 110 cm til 120 cm, mens Cerin Myrvang Skaarud (15) skal konkurrere i sprang ponni cup LB, Lb+5 og La.

– AEG er et stort stevne, og dette er første gang jeg skal delta. Jeg synes det bra at jeg ble tatt ut til å ri å representere Hønefoss og Ringerike Rideklubb, sier Niklas.

For Cerin har AEG vært en drøm å være med på siden hun begynte å konkurrere aktivt.

LES OGSÅ: – Hesten gjorde meg frisk

Veien til AEG

Begge rytterne startet med ridning da de var svært unge. De tilbringer flere timer på stallen hver eneste dag, og bruker mye tid på ridning og hest.

– Jeg startet med å ri sprang med ponni for to år siden, og startet i 60 cm til 80 cm ponniklassen. Det siste året har jeg derimot gått over til hest, og er nå på 120 cm, forteller Niklas.

Han har deltatt i og vunnet flere konkurranser før. Blant annet i Norgesserien, vintercup og landsstevne.

Cerin startet allerede med ridning da hun var fire år gammel. Hun deltok i sitt første distriktsstevne da hun var tolv år, og ble med i en satningsggruppe ett år senere. Den unge jenta startet i 45 klasser i fjor, og fikk plassering i rundt halvparten av dem.

LES OGSÅ: Et liv på hesteryggen

God støtte

De unge rytterne takker sine foreldre for deres støtte opp gjennom årene. De har hjulpet ved å sponse ridningen, kjøre på trening og stille opp på utallige stevner for å heie.

– Jeg vil også takke treneren min Line Brusletto som har hjulpet meg veldig mye. Uten henne og den fantastiske ponnien min Highlight lll ville ikke dette vært mulig. Alle støttespillerne mine har hjulpet meg til der jeg er i dag.

Cerin har som mål å kvalifisere seg til KOHS og NM. Hun ønsker å gå toppidrettslinjen fra høsten av.

Niklas vet allerede at han ønsker å drive med sprangridning når han blir eldre, og målet hans er å bli en av de beste rytterne i verden. Dette er han villig til å jobbe hardt for.

Etter at Puls var i kontakt med de unge rytterne, ble også Charlotte Didriksen (14) tatt ut til å ri i Arctic Equestrian Games i slutten av februar.

LES OGSÅ: Nye pallplasseringer

Kommentarer til denne saken