Gå til sidens hovedinnhold

God, gammeldags Mario i ny innpakning

Anmeldelse av Mario & Luigi Paper Jam Bros:

Artikkelen er over 5 år gammel
Puls

Spill: Mario & Luigi Paper Jam Bros

Spillutvikler: AlphaDream

Utgiver: Nintendo

Spillkonsoll: Nintendo 3DS

Sjanger: Action/Rollespill

Aldersgrense: 3 år+

Utgivelsesdato: 4. desember 2015

De fleste som var barn fra midten av 80-tallet og framover, har i en eller annen sammenheng kommet i kontakt med en liten, rød fyr kalt Mario, og hans noe lengre og grønnere bror Luigi.

Enten det har vært på racerbanen i Mariokart, hoppende over skilpadder i Super Mario bros, eller i et av de utallige andre spillene som er laget, har ekstremt mange et forhold til denne lille rørleggeren.

Derfor hoppet 10-åringen i meg av glede da jeg fikk sjansen til å anmelde det nye Mario & Luigi Paper Jam Bros.

Som i mange av de tidligere spillene, skal man også denne gangen ut på eventyr for å redde Princess Peach som er kidnappet av Bowser.

Den åpenbare forskjellen fra gamle spill til dette åpenbares helt i begynnelsen, da Mario åpner en magisk bok, som slipper ut et helt nytt sett av alle karakterene i spillet fra en annen dimensjon.

Det vil altså si at det finnes to av Bowser, to av Mario, to av Peach og så videre ...

På veien gjennom de ekstremt store, og til tider frustrerende verdenene, støter man stadig vekk på fiender man kan beseire ved hjelp av de tre figurene man styrer gjennom spillet: Mario, Luigi og Paper Mario.

Disse tre har også spesialangrep de kan utføre sammen, kalt trio attacks, som man stadig vekk får flere av jo lenger man kommer.

Nintendo skal ha skryt for å ha klart å bevare mye av den gode gamle Mario, i en ny innpakning.

Spillet bringer til live gode minner, samtidig som det er i tråd med dagens forventninger til en spillopplevelse.

Verdenen er stor og ikke minst veldig utfordrende, og jeg så meg nødt til å sette over til «easy mode» et par ganger, bare for å klare å komme meg videre. Spørsmålet er om det kanskje er for utfordrende for den målgruppen det sikter seg inn på.

For å konkludere, så klarer fortsatt Mario å få fram de samme, gamle og gode følelsene som det gjorde for 10 år siden, og er uten tvil et spill også dagens 10-åringer vil elske.

Kommentarer til denne saken