Gå til sidens hovedinnhold

Terningkast 6«Battlefield 1» : Solid og velfungerende

Artikkelen er over 5 år gammel

Vår spillanmelder mener at den svenske spilligiganten DICE har levert et bidrag til «Battlefield»-serien som står til terningkast seks.

Året er 1917. Som en soldat i skyttergravene ved frontlinjen blir du kastet ut i en uoversiktlig og brutal virkelighet, rett etter du har fått høre at «din overlevelse ikke er forventet». Videre herfra løper du rundt i skuddvekslinger, blod og gjørme.

Slik starter «Battlefield 1», den svenske spillgiganten «DICE» sitt nyeste bidrag til den velkjente «Battlefield»- serien.

For første gang, siden 2011, har de valgt å gå tilbake til gammel krigføring, fremfor de mer moderne settingene som preger de fleste spill nå for tiden. Og ikke bare har de valgt å gå tilbake i tid, men nærmere bestemt første verdenskrig, en periode i historien ytterst få spill har prøvd seg på før.

Introen kaster deg rett ut i den brutale «virkeligheten» første verdenskrig brakte med seg, og gir et dypt inntrykk for den kommende historiedelen. Dessverre følger ikke denne «realismen» oss lenge, når spillet brått snur vekk fra brutal og voldelig krigføring, til fordel for en mer lineær, standard og overdrevet historie.

Likevel skuffer den ikke. Vi følger fem forskjellige historier, alt fra en italiensk soldat som prøver å finne sin bortkomne bror, til en kvinnelig protagonist som kjemper side om side med Lawrence of Arabia. De aller fleste banene er varierte, og vi blir tatt med til både London, Frankrike og det Ottomanske riket (dagens Tyrkia).

Historien gjør inntrykk, og karakterene er både interessante og velskrevne, samt at man faktisk bryr seg om dem.

Online-delen er akkurat det «Battlefield»-serien er kjent for. En nærmest 100 prosent solid opplevelse, med store baner, mange spillere og alle slags kjøretøy, fra biler, tanks og fly.

Les også

«Battlefield 1 Beta»: Verdt å sjekke ut

Det som er interessant med årets utgivelse, er alle forskjellene fra tidligere spill, ettersom «Battlefield 1» omhandler hendelser som skjedde for 100 år siden. De vanlige automatvåpnene og jagerflyene vi er vant med, er byttet ut med rifler og hester. Man har fortsatt de andre kjøretøyene som serien alltid har inkludert, men denne gangen bygget på den teknologien perioden 1914-1918 kunne tilby.

Til tross for en til tider overdreven historie, er «Battlefield 1» et ekstremt velfungerende spill. Med en god historie, samt en solid online-del, anbefales dette spillet på det sterkeste!

LES MER OM SPILL: – Derfor bør du slette Pokèmon Go

Kommentarer til denne saken