Gå til sidens hovedinnhold

Bli en gårdeier med «Story of Seasons»

Spillanmeldelse:

Artikkelen er over 5 år gammel
Puls

Spill: Story of Seasons

Utvikler: Marvelous AQL

Utgiver: Nintendo

Spillkonsoll: Nintendo 3DS

Sjanger: Rollespill/Gårdeier-simulator

Aldersgrense: 3+

Utgivelsesdato: 31. Desember 2015.

Det sjarmerende gårdeier-spillet «Story of Seasons» utspiller seg rundt et lite, koselig sted på landsbygda.

Her møter du, som bygutt eller byjente, en rekke andre gårdeiere og personer som viser deg hvordan man utfører de forskjellige gjøremålene på en gård.

Etter hvert blir man utdelt sin helt egen gård, med et par jordlapper som man kan så hva enn man ønsker.

Story of Seasons har sine gode og dårlige sider. Det er et spill med mange arbeidsoppgaver, som gjør det litt avhengighetsdannende.

Dessverre starter spillet på en utrolig treg måte. Opplæringen helt i starten er fylt med informasjon man må kunne, for å ta vare på gården.

Man lærer alt man trenger å vite om innhøsting og dyr, og man sover eller spiser for å fylle opp energi for å kunne vare ut hele dagen.

Hvis man ikke fyller energien sin, ender man opp med å kollapse, og havner på legevakta.

Etter noen timer på egen gård, føles det som om man har altfor lite energi. Det tar rundt to fulle energibarer for å knuse en stein, og jeg ender rett og slett opp med å sove hele dagen, fordi gården min ikke har et innebygd kjøkken. Jeg vil jo ikke spise på restaurant hver dag!

Dette problemet blir borte senere i spillet, når man får installert et sted å lage mat. Videre får man en rekke muligheter til hva man skal dyrke på gården.

Det er utallige planter som kan dyrkes, men spillet gjør det vanskelig å huske hvilke planter som skal dyrkes til hvilken årstid.

Flere ganger har jeg tapt penger på sesongplanter, som visner noen dager etter de er sådd, fordi jeg ikke følger med på at årstiden endrer seg.

Personene man møter viser seg å være svært hjelpsomme for å få i gang gården. På mange måter er de også de dummeste folkene jeg har møtt i et spill. Et godt eksempel på dette er da jeg byttet til meg en hest, mot noen kar med melk. Ingenting å klage over, men litt uforståelig etter min mening.

Alt i alt er spillet et godt tidsfordriv, men har noen litt kjedelige feil som gjør at jeg ikke vil gi det toppkarakter.

LES FLERE SPILLANMELDELSER:

LES OGSÅ: Pulsredaksjonen anmelder spill

LES OGSÅ: Nytt spill-konsept for unge

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.