Klare for NM i speiding i helga: – En god mulighet til å møte nye og gamle venner samtidig

Lars Ola Solvang Rolund (18) og Tuva Moholdt (18) skal være frivillige på årets Norgesmesterskap i speiding.

Lars Ola Solvang Rolund (18) og Tuva Moholdt (18) skal være frivillige på årets Norgesmesterskap i speiding. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

I år arrangeres det norgesmesterskap i speiding på Nøtterøy i Vestfold fra 15.–17. juni for dem som går i klassene 5.–10.

DEL

PulsHer konkurrerer speidere fra hele Norge i lag eller såkalte patruljer der de samarbeider om å løse ulike oppgaver. Regionen vår bidrar med både deltakere og frivillige.

I konkurransen om å bli norgesmester konkurrerer deltakerne i greiner som er speiderrelaterte, som for eksempel orientering og førstehjelp.

Tonje Sund (16), Lars Ola Solvang Rolund (18) og Tuva Moholdt (18) skal være med på arrangementet i år. Tonje som deltaker for fjerde gang, og Tuva og Daniel som frivillige.

– Jeg deltar fordi patruljen min vant kretsbannerkonkurransen og kvalifiserte seg videre til NM, sier Tonje som gleder seg til å samarbeide med de andre.

– Jeg gleder meg til å jobbe sammen med patruljen min på de forskjellige oppgavene og være en hel helg sammen med dem.

Tonje Sund (16) skal delta på Norgesmesterskapet i speiding for fjerde gang.

Tonje Sund (16) skal delta på Norgesmesterskapet i speiding for fjerde gang. Foto:

Frivillige

Tuva og Lars er for gamle til å delta i konkurransen, men de er likevel med som frivillig.

– Speiderne som deltar i konkurransen går i 5.-10. klasse. Ellers er det også mange eldre speidere på arrangementet som er med i stab eller prosjektgruppe. Blant annet er det mange speidere i videregåendealder fra hele Norge som melder seg frivillig som stab. Det er det jeg gjør i år, forteller hun.

– Grunnen er at det er en god mulighet til å møte nye og gamle venner samtidig som du som lærer mye om hvordan større arrangementer planlegges og gjennomføres, legger hun til.

– Jeg deltar også som stab i år, som da er med å hjelpe der det trengs og slik at alle får det bra, sier Daniel.

Illustrasjonsfoto: I helga arrangeres Norgesmesterskap i speiding på Nøtterøy i Vestfold.

Illustrasjonsfoto: I helga arrangeres Norgesmesterskap i speiding på Nøtterøy i Vestfold. Foto:

Ny rekord

Tonje og Tuva gleder seg begge til helgen. Tuva mener det er et sosialt arrangement for både deltakere og de frivillige der det er viktig å tenke på å ha det gøy, men samtidig gjøre det så bra som mulig i konkurransene for dem som skal delta der.

 – Jeg gleder meg spesielt til å møte nye og gamle venner. Og det er spennende å følge med på hvordan speiderne fra vårt nærområde gjør det. Jeg har selv deltatt tidligere en gang som deltaker og en gang som stab. Begge deler var veldig gøy og det er derfor jeg velger å melde meg til stab igjen, forteller Tuva.

Tonje håper og de klarer å slå fjorårets rekord.

 – Jeg håper vi greier å komme over plassen vi kom på i fjor, som er 15. plass.

Oppfordrer andre til å delta

– Arrangementet er en konkurranse for kvalifiserte speiderpatruljer fra hele Norge som konkurrerer om å bli Norgesmestere i speiding, sier Tuva.

Både Tuva, Lars og Tonje har vært med på NM i speiding flere ganger før. De oppfordrer også alle andre som har muligheten til å bli med.

– Jeg har vært med på NM i speiding tre ganger før, dette blir min fjerde gang. Det er absolutt verd å delta flere ganger. Man lærer alltid noe nytt og opplevelsen er et minne for livet, forteller Tonje.

– Jeg oppfordrer alle speidere som er ferdig med grunnskolen til å søke som stab, fordi du får utrolig mye utbytte selv, samtidig som du hjelper prosjektgruppa å få arrangementet gjennomført, sier Tuva.

Lars mener fokuset og stemningen i gruppa er viktig for å nå langt.

Noe jeg ville anbefalt andre deltakere er at dem må holde fokus og god stemning i patruljen, et pust i bakken hjelper utrolig godt på motivasjon og fokuset, sier han.

– Jeg oppfordrer de andre deltakerne til å ta det med ro, ikke stresse, og nyte hele NM, sier Tonje avslutningsvis.

Artikkeltags