Egg mot superkjendis – Kylie Jenner, hvem?

EGG PÅ INSTAGRAM: Silje synes det er gøy at egget på Instagram fikk så stor oppmerksomhet.

EGG PÅ INSTAGRAM: Silje synes det er gøy at egget på Instagram fikk så stor oppmerksomhet. Foto:

Av

At en rekord skulle bli slått av et simpelt egg trodde vel ingen. Men det var nettopp dette som skjedde i sosiale medier for bare et par uker siden.

DEL

Puls-kommentarKylie Jenner hadde en stund rekorden for Instagram-bilde med flest likes, helt til egget kom.

En ukjent person, som har ønske om å forbli anonym, opprettet en konto på appen og postet et bilde av et helt vanlig egg. Under skrev personen: «La oss sette verdensrekord sammen», som refererte til Kylie Jenners rekord for flest likes på et Instagram-bilde.

Hva synes vi egentlig om dette? At vi bruker tiden vår til å gå inn og trykke liker på et bilde av et egg?

At jeg skriver denne kommentaren, og gir dette egget enda mer oppmerksomhet? At det er overraskende gøy, selvfølgelig. Men det er veldig rart å tenke på at hvem som helst kan gjøre dette.

Hvis personen bak brukeren hadde valgt å fortelle hvem den var, ville han eller hun vært kjendis nå. Antageligvis på vei inn til Ellen DeGeneres sitt talkshow, akkurat som alle de andre som har gjort lignende ting på sosiale medier.

Det er et veldig artig påfunn, og det er kult at denne personen klarte å slå en så omtalt kjendis.

Dette viser jo akkurat hvor mye påvirkning og makt sosiale medier har i folks liv, både på godt og vondt. Alle som ønsker det kan bli kjendiser over natta, og det trenger ikke å være fordi de har noen form for talent. Simpelthen bare fordi folk snakker om det, slik at den tingen eller personen blir en «greie».

Sosiale medier er et sted hvor folk uttrykker seg selv på mange forskjellige måter. Noen ønsker å bli en sanger, mens andre bare vil se på videoer av katter.

Det er rett og slett endeløse grunner til hvorfor folk lager brukere på mediene.

Man kan lett nå ut til andre, eller være en del av noe større, og jeg tror det er nettopp derfor sosiale medier har blitt så viktig som det er i dag.

Egg-rekorden var en persons gærne idé, som endte opp med å bli virkelighet.

Om dette ikke forteller folk at hvem som helst kan gjøre det samme - hva vil? Konklusjonen er uansett at slike ting er gøy, og gjør sosiale medier til noe annet enn bikinibilder.

LES OGSÅ: Hva gjør medier og teknologi med barn og unge? | Silje Garpestad

Artikkeltags