Hanne og Even skal jobbe i sommer

Hanne Hagen Holmstrøm (17) og Even Hannestad (17)  skal jobbe i sommer. Skal du?

Hanne Hagen Holmstrøm (17) og Even Hannestad (17) skal jobbe i sommer. Skal du? Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

De tjener penger og det er en god erfaring for fremtiden. Hanne Hagen Holmstrøm (17) og Even Hannestad (17) synes det er fint å ha en sommerjobb.

DEL

PulsDet er fortsatt en liten stund igjen av skoleåret før sommerferien kommer. Allikevel er det på tide å tenke på om du vil jobbe om sommeren eller ikke.

Når sommeren kommer skal videregåendeelevene Hanne Hagen Holmstrøm (17) og Even Hannestad (17) jobbe. I motsetning til Hanne, som bare tar arbeidet i ferien, har Even en jobb som går året rundt.

For å få jobben sin, måtte de begge sende inn søknad.

Hanne som nå skal jobbe bak disken de stedene de serverer mat på Hadeland Glassverk, sendte inn en søknad og ble tatt rett inn til intervju. Hun forteller videre at prosessen ikke var vanskelig, at hun fikk svar på søknaden innen to timer og fikk jobben rett etter intervjuet.

Hun var altså heldig med søket sitt.

Helårsjobb

Even, på den andre siden, skal jobbe på Ringbygg i sommer, noe som også er en helårsjobb.

– Jeg fikk jobben etter jeg hadde søkt den, men det var ikke sånn med en gang. Jeg sa at jeg kan jobbe for dem når de trenger meg, om det så skal være at en person er syk eller det er en jobb som de ikke har stor interesse i å gjøre selv. Det endte opp med at jeg tok over for en som slutta. Muligens fikk jeg jobben fordi pappa er venn med sjefen og at jeg bor veldig nært. Da er det mer praktisk om de trenger meg der oppe på kort varsel, sier han.

Sommerferie = skolefri

Når det er sommerferie, da er det virkelig ferie. For mange betyr det å virkelig slappe av og ikke gjøre noen ting, være med venner og reise.

På den andre siden ser Hanne og Even på de mange ukene i sommerferien som en mulighet til å jobbe litt.

– Jeg synes det er fint å jobbe i sommerferien, spesielt hvis man ikke har noe å gjøre. Jeg føler sommerferien er den tiden man skal ta seg fri fra skole og tenke på noe helt annet. Derfor føler jeg at å jobbe er en fin mulighet til å få penger, erfaringer og ikke minst en prøvesmak på arbeidslivet, forteller Hanne.

– Jeg tenker at det å jobbe i sommerferien er en god ting i forhold til å fylle opp dager som ellers ville blitt ganske kjedelige der man ikke gjør noe. Pluss at man tjener penger som man kan bruke på andre ting i sommerferien for å gjøre den bedre, sier Even

God erfaring

– Det er vel mange som sliter med å finne seg sommerjobb ja, men det kommer litt an på personen kanskje. Om man skal finne en lokal jobb, er det vel litt vanskelig om man bor et sted i for eksempel byen, som bare tilbyr jobb om de skal jobbe over en lengre periode. De ønsker vel også litt eldre mennesker, som er vant med ansvar. Det er ikke veldig mange arbeidsplassen som tilbyr yngre mennesker jobb, siden de enten ikke er modne nok eller så gjelder det utdanning. Utdanning er ganske viktig for noen jobber.

Som Even sier, er det ikke alltid like lett for unge mennesker å få tak i jobb. Hvis man allikevel er så heldig at man får jobb, så følger det en del fordeler med det.

– Jeg jobber hovedsakelig for pengene. Jeg har ellers ganske mye fritid, og på sommeren så er det ekstra mye penger som går til bensin og egen tilfredsstillelse. Det er også fint, når jeg skal søke andre steder etter utdanningen min, at jeg har erfaring innenfor jobb og muligens har vært ute en vinternatt før, forteller Even videre.

LES OGSÅ: Nav: – Slik sikrer du sommerjobben!

Vær engasjert

– Jeg tror det beste tipset jeg kan gi andre som ønsker å få sommerjobb, er å søke der man kjenner noen mennesker. Det er et stort pluss å være venn med sjefen eller ha noen nærme som kjenner han eller henne. Så er det viktig å være engasjert, si hvorfor den jobben er viktig for deg og hvorfor du er en person som kan håndtere den bra, tipser Even.

Hanne har også et lite lurt triks som kan være greit å huske på, hvis man er ung og ønsker sommerjobb.

– Let etter annonser der de trenger hjelp i sommer, og søk på noe du trives godt med. Det er viktig å ikke gjøre arbeid om til noe negativt, spesielt så tidlig, avslutter hun.

Artikkeltags