– Utnytt ferien til det fulle!

Nora skriver at sommerferien kan bli mer enn et Netflix- maraton, hvis du vet hva du vil og har ressursene tilgjengelige.

Nora skriver at sommerferien kan bli mer enn et Netflix- maraton, hvis du vet hva du vil og har ressursene tilgjengelige. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

– Sommerferien byr på muligheter, skriver Nora og oppfordrer elever og studenter til å utnytte ferien til det fulle.

DEL

PulsVi har kommet til den lysere, varmere og absolutt beste delen av året. Den etterlengtede sommeren er endelig her. De aller fleste elever og studenter har fått ferie og vi kan nyte åtte lange uker uten å tenke på prøver, eksamen og en hektisk skolehverdag.

Sommerferien byr på muligheter, enten du ønsker å bruke tiden til å slappe av, oppleve noe nytt eller tjene penger.

Det du ikke har fått tid til i hverdagen, har du nå sjansen til å gjøre. Kanskje vil du lære deg et nytt språk, ta båtførerprøven eller prøve ut yoga?

Hvis du vet hva du vil, og har ressursene tilgjengelig, kan sommerferien bli mer enn et Netflix-maraton.

I ferien har du sjansen til å treffe igjen gamle venner og skape nye vennskap. Du kan reise til andre byer på sightseeing i eget land, eller du kan nyte en dag på stranda. Uansett hva du velger, tror jeg det er lurt å finne noe å drive med. Slik skapes gode minner man kan tenke tilbake på når vinteren kommer.

Mange bruker sommeren på å reise, enten utenlands eller her hjemme. Bilferier, chartertur, camping og hytteturer, alle har sine preferanser. Denne sommeren har fått en pangstart med høye temperaturer og lite regn. For oss som skal ta ferien hjemme i Norge får vi krysse fingrene for at det ikke er over helt enda.

Sommeren er også en fin tid til å skaffe seg jobberfaring, enten du jobber frivillig eller betalt. Å tjene litt ekstra penger før neste skoleår kan være veldig greit uansett hva planene er framover. Mange kombinerer skole og jobb, men det betyr også at man må prioritere og være effektiv.

En sommerjobb gjør at du kan bruke tiden fornuftig samtidig som du tar det rolig mellom slagene.

Å jobbe som frivillig er også svært givende, du får masse erfaring, glede av å hjelpe andre, du møter nye mennesker og du kan få gode input om veien videre.

 Uansett hva du velger å fylle ferien med håper jeg alle får en fortreffelig sommerferie!

LES OGSÅ: Tre om sommerferien

Artikkeltags