Hønefoss Snowboardklubb ble stiftet i 2000, og er en av Norges eldste snowboardklubber. Nylig endret de navn til Ringkollen Jibbers.

Fleridrettsklubb

Eskil Korneliussen (25) har vært leder for Hønefoss Brettklubb siden desember 2014. Den opprinnelige klubben ble stiftet med formål om å kunne tilby et samlingspunkt og miljø for snowboardere, samt satningstilbud med et spekter fra nybegynnere til landslagsutøvere.

– Vi har nå offisielt blitt en fleridrettsklubb hvor vi har innlemmet freeskiere i klubben, selv om de har vært medlemmer i mange år, forteller han.

Flere eventer

Klubben tilbyr nybegynnerkurs og har ukentlig treninger hvor man lærer å hoppe, raile samt spesialisere og utvikle nye triks.

Treningene foregår i alpinbakken på Ringkollen hver torsdag for snowboardere, hver fredag og annenhver torsdag for freeskiere, også kjent som twintip.

Per dags dato er det rundt 15 – 20 medlemmer. De arrangerer flere eventer som Nyttårshoppet og Norgescup, og de fleste eventene er i samarbeid med Ringkollen Parken.

Frihetsfølelse

Herman Holter Torp (17) er trener for Ringkollen Jibbers.

– Jeg synes det er både utfordrende og gøy å lære barn og ungdom å stå på snowboard. Jeg får en sterk frihetsfølelse av å stå på snowboard, sier han.

Han legger til at snowboard er en sport der alle kan ha det gøy sammen, uavhengig om du er profesjonell og satser eller nybegynner som vil lære og ha det gøy.

Vil bli proff

Gabriel Eide Engen (10) har stått på twintip siden han var 2–3 år. Han syns det er gøy å være med i klubben, og han oppfordrer flere til å bli med.

– Siden mange av vennene mine i klubben er eldre, så lærer jeg masse av dem. Jeg satser på å bli proff, selv om det ikke alltid går så veldig bra i konkurransene enda, ler han.

Klubben har oppfostret elitekjørerne Bendik Strugstad Gjerdalen, Fridtjof Sæther Tischendorf, Per Løken, Marius Bakken, Julius Braathen Ødegaard og Eskil Korneliussen selv.

Skientusiaster i alle aldre er velkommen i klubben, og de håper å se mange nye medlemmer i alpinbakken på Ringkollen. Mer informasjon om klubben finner du på snowboardforbundet.no.

LES OGSÅ: