Vi jenter må slutte å stille så høye krav til oss selv | Helene Mala Haga

KRITISK: Helene mener vi må slutte å være kritiske til kjolene vi ser på, for ikke alt kan være perfekt.

KRITISK: Helene mener vi må slutte å være kritiske til kjolene vi ser på, for ikke alt kan være perfekt. Foto:

Av

I slutten av januar skal jeg på skoleball, som en slags avslutning for 10. klasse. Ballet er noe jeg har gledet meg lenge til, for det vil bli en minneverdig kveld. Men dessverre er det mange som ikke bryr seg om de vil ha det gøy med klassen sin, men heller om de ser bra nok ut.

DEL

Puls-kommentar Samtidig som jeg gleder meg er ballkjole-presset noe jeg må innrømme at jeg har kjent litt på.

Manges oppfatning, inkludert min egen, er at ballkjoler skal være lange, og ikke minst puffede. Derfor har jeg brukt ganske lang tid på å finne en ballkjole jeg virkelig liker, og som jeg føler passer bra til et skoleball.
 

Vi jenter har en tendens til å sette altfor høye krav til oss selv, og føle at hvis ting ikke er perfekt, er det ikke bra nok. Selv om en typisk ballkjole pleier å se sånn og sånn ut, kunne jeg like gjerne gått i en vanlig kjole.

På informasjonslappen til skoleballet står det at antrekket skal være pent. Et pent antrekk kan også være en bukse med en fin topp eller en hverdagslig kjole. Det trenger ikke alltid å være noe ekstraordinært.

Personlig er jeg en person som liker å pynte meg, derfor er jeg veldig glad i kjoler, og spesielt typiske ballkjoler. Derfor hadde jeg veldig lyst på en typisk ballkjole.

Selv om jeg har følt litt på presset, visste jeg at jeg skulle ha en typisk ballkjole fordi jeg synes det er fint, ikke fordi «alle andre» skal gå i det.

At det er ballkjolepress synes jeg er veldig synd, for det er ikke alle som er som meg, altså at de liker å pynte seg. Jeg tipper det er noen jenter som egentlig vil pynte seg litt, men ikke altfor mye, men som på grunn av presset føler de at de må pynte seg mer.

Vi jenter må bli flinkere på å ikke legge så mye i ting som egentlig ikke betyr så mye. Som for eksempel hva slags kjole man velger å gå med.

Til syvende og sist er det som betyr noe hvordan du føler deg innvendig, ikke om håret ditt er perfekt, eller om kjolen din er lang, puffet og «perfekt».

LES OGSÅ: Kjøpepress rundt skoleball: – Velg en kjole du synes er fin, ikke hva andre synes!
 

Artikkeltags