Gå til sidens hovedinnhold

Valget til en «vingle-Petter» | Julie Henriette Syversen

Artikkelen er over 3 år gammel

Jeg byttet fra musikklinja for å så gå studiespesialiserende på Tyrifjord videregående skole. Der gikk jeg kun én dag, før jeg byttet til studie på Ringerike videregående skole. Nå sitter jeg igjen med spørsmålet: valgte jeg riktig?

Puls-kommentar Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Med ungdomstiden følger både positive og negative opplevelser. Jeg hadde søkt meg inn på musikklinja til første klasse og gledet meg til det.

Mitt første år på musikklinja hjalp meg til å utvikle meg stort på den musikalske biten. Men det var ikke før senere på året at jeg fant ut at jeg trengte realfagene som bare studiespesialiserende kunne tilby meg for at jeg kunne studere videre til å bli det jeg ville bli.

Jeg tok privatisteksamen for å komme meg inn på studie til 2. klasse. Men på grunn av miskommunikasjon mellom meg og rådgiveren min, klarte jeg bare å melde meg opp til én av to eksamener, og var derfor ikke sikret plass på studie til 2. klasse.

Det skjedde som fryktet. Jeg fikk ikke plass på studie på Ringerike videregående skole. Da bestemte jeg meg for å sende søknad til Tyrifjord. De var mer enn glade for å tilby meg skoleplass.

Allerede før første skoledag på Tyrifjord var ferdig visste jeg at dette ikke var for meg. Ikke nødvendigvis på grunn av skolen. Tyrifjord er en utrolig bra skole som ser elevene og hører på deres behov. Men personlig syntes jeg at skoleveien ble litt for lang. Jeg måtte ta buss fra Hønefoss sentrum klokken 7 om morgenen. I tillegg følte jeg at jeg dro fra alle vennene mine på Ringerike. Dette var faktorer som bidro til å styrke mitt ønske om å få gjøre et siste skolebytte. Da jeg fikk gladnyheten om at Ringerike hadde ledige plasser på VG2 studiespesialiserende, takket jeg svært gjerne til den plassen.

Det finnes egentlig ingen konkret grunn til hvorfor jeg valgte bort Tyrifjord. Det var bare rett og slett ikke for meg.

Gjennom hele perioden var det vanskelig å være fornøyd med alle valgene jeg tok. Det finnes alltid både negative og positive sider av en sak. Og ikke alle vet hva de vil gjøre resten av livet når de bare er 16 år gamle.

Nå går jeg VG2 på studiespesialiserende på Ringerike videregående skole, og jeg angrer ikke på valget jeg tok. Selvfølgelig er det veldig kjipt med ny timeplan, at man må gå på skole i brakker og bruke friminuttene til å komme seg fra A til B siden skolen er under oppussing, men det er en pris som jeg var villig til å betale.

LES OGSÅ: Ingvild byttet skole i løpet av videregående

Kommentarer til denne saken