Ringerike videregående pusses opp: – Vi blir veldig spredd

BRAKKER: Brakkene ovenfor Hønefoss vgs.

BRAKKER: Brakkene ovenfor Hønefoss vgs. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Ringerike videregående skal pusses opp. Dette får konsekvenser for elevene som ikke lenger har et skolebygg, mener elever.

DEL

PulsElevene på Ringerike har blitt fordelt på fire forskjellige steder, nemlig på brakkene utenfor Ringerike videregående skole, brakkene utenfor Hønefoss videregående skole, Eikli skole og Hønefoss arena.

Celine Rensel (16) og Sindre Bråthen (16) gikk begge første året på Ringerike videregående. De har nå gått en uke i andreklasse på en litt annerledes skole enn tidligere.

– Det er litt dumt å gå på skole på forskjellige steder. Det blir til at vi går mye mellom skolene, forteller Sindre.

På tide

Den første delen av Ringerike videregående skole ble bygget allerede i 1986. Sindre synes derfor det var på tide med oppussing av skolen. Celine mener også det er positivt av skolen pusses opp.

– Jeg er positiv til at skolen skal pusses opp. Den er gammel og trenger en virkelig fornying, legger hun til.

BRAKKER: Sindre Bråthen (16) synes det er dumt å gå på skole forskjellige steder.

BRAKKER: Sindre Bråthen (16) synes det er dumt å gå på skole forskjellige steder. Foto:

– Det er veldig bra at Ringerike videregående pusses opp. Det er en gammel skole og det var dårlig luft og mange slitte klasserom, forteller han. Det er litt dumt å gå på skole på forskjellige steder. Det blir til at vi er nødt til å gå mye mellom skolen.

Han gruer seg derfor litt ekstra til å gå mellom de ulike byggene på vinteren, når det blir kaldere.

– Det blir litt ekstra mange turer over brua

Celine går musikklinja, og merker derfor ikke like mye til den store forandringen som en elev på studiespesialisering gjør.

– Jeg har de fleste av fagene mine i brakkene på Ringerike, utenom fellesfagene, matte og språk. Jeg vil jo også gjerne rekke å se vennene mine fra de andre linjene. Så da blir det litt ekstra mange turer over brua i løpet av en dag, sier hun.


BRAKKER: Celine Rensel (16) er positiv til at skolen skal pusses opp.

BRAKKER: Celine Rensel (16) er positiv til at skolen skal pusses opp. Foto:

Ingen felles kantine

En annen konsekvens av oppussingen er mangelen på egen kantine. Elevene på Ringerike Videregående har muligheten til å benytte seg av Hønefoss Videregåendes skolekantine, men kun i 20 minutter med følge av lærer. Dette gjør at elevene på studiespesialisering, service og samferdsel og elevene på musikklinja ikke har et felles møtested.

Sindre forteller at han synes det er synd at elevene ikke har et sted de kan møtes for å spise, selv om han selv ikke brukte den gamle kantina på Ringerike Videregående.

BRAKKER: Celine går inn i brakken.

BRAKKER: Celine går inn i brakken. Foto:


– Jeg tror alle linjene ønsker seg et møtested, eller et annet oppholdssted enn klasserommene. Foreløpig har vi benker stående utenfor brakkene, men jeg tviler på at de blir så mye brukt og spesielt nå som vi nærmer oss vinteren, mener Celine.

– Jeg kan ikke se for meg en annen løsning eller organisering enn det vi har nå. Det er absolutt mye som fungerer. Og det aller meste er likt som før, sier hun.

BRAKKER: Brakkene ved Ringerike vgs. der musikklinjen holder til.

BRAKKER: Brakkene ved Ringerike vgs. der musikklinjen holder til. Foto:

Bedre og mer pedagogisk hensiktsmessig

Rektor ved Ringerike Videregående skole har tidligere beroliget med at resultatet blir bra.

– Den nye skolen vil bli mye bedre og mer pedagogisk hensiktsmessig enn slik den står i dag. Det gamle gymsalsbygget skal rives og erstattes av nybygg med plass til klasserom og øvingsrom for musikk, klasserom for studiespesialisering, kontorer ekspedisjon, flere fellesarealer og forhåpentligvis scene og kultursal, sier hun videre.

Vi har lagt inn gode pauser i timeplanen, slik at både ansatte og elever skal rekke å forflytte seg. Jeg gleder meg veldig til vi får ny skole slik at elever og ansatte får flotte fysiske arbeidsforhold til det viktige læringsarbeidet vårt, sier Erlandsen.

Artikkeltags