Gå til sidens hovedinnhold

KraftCentralen vil forebygge frafall i skolen

Artikkelen er over 4 år gammel

De jobber mot å forebygge «dropout» fra videregående. Denne uken arrangerte KraftCentralen løsningsworkshop for lokale elever.

Puls

Ungdommer som ikke fullfører videregående skole er et problem mange har kjennskap til.

Statistikken sier at det er hele én av tre som inngår i denne kategorien, og mye penger har blitt brukt på å øke antallet elever som fullfører, uten suksess.

Derfor har KraftCentralen valgt å jobbe med problemstillingen «Hvilke forebyggende tiltak kan iverksettes for å øke gjennomføringen av den videregående skolen?» i deres prosjekt som skal vises på Ringeriksregionens Innovasjonsløft.

I den forbindelse arrangerte KraftCentralen en løsningsworkshop tirsdag denne uken, der elever fra Hønefoss og Ringerike videregående skoler var invitert.

– Kreativitet, samarbeid og å skape entusiasme står sterkt hos oss, slik at vi får høre elevenes innspill til problemstillingen, mener Stig-Endre Tryggestad Elvevoll, daglig leder og mentalkonsulent i KraftCentralen, som håper å skape en app som har som formål å hjelpe ungdommer med å fullføre skolegangen.

LES OGSÅ: Valgte å droppe ut av videregående skole

Et steg nærmere

Ringeriksregionens Innovasjonsløft har som formål å skape samspillsglede, innovasjons- og delekultur.

– KraftCentralen får verktøy, metodikk og innspill fra andre aktører som hjelper oss et steg nærmere et eller flere svar på denne problemstillingen, forteller Elvevoll.

Les også

Det sa stopp. Jeg ville ikke innse det.

Han poengterer at man ikke måtte anse seg selv i fare for å ikke gjennomføre videregående for å delta på løsningsworkshopen.

– Det er noen dystre tall i statistikken, og vi føler at vi må gjøre noe med nettopp dette. Dette betyr forebyggende arbeid direkte med elevene, og bistår med utfordringer før de blir problemer.

Ifølge forskning.no har forskere ved Høgskolen i Oslo og Akershus (HIOA) og Institutt for samfunnsforskning (ISF) forsøkt å finne ut risikofaktorer som øker sannsynligheten for at elever dropper ut av videregående skole. Mental helse framstår som avgjørende. Tidligere i år skrev Pulsredaksjonen om depresjonsmestringskurs som er startet opp for elever i lokale skoler.

LES OGSÅ: Skal hjelpe unge til å takle vonde følelser

Unge bør ta kontakt

Videre forteller Elvevoll at utfordringene er veldig individuelle og at det derfor tilbys et bredt spekter av metoder og verktøy i forskjellige former, slik at det best mulig er tilpasset den enkelte.

– Vi trenger å samle alle gode krefter for å møte problematikken med lav gjennomføring av den videregående skolen, sier Elvevoll, og oppfordrer dermed alle som ønsker å bidra til å ta kontakt.

Det kan også nevnes at KraftCentralen ikke bare jobber med denne problemstillingen, men også andre aspekter med de unges hverdag, som for eksempel å mestre eller prestere i sin idrett eller et instrument.

LES OGSÅ: Studier i utlandet: – Åpner dørene til nye opplevelser

Kommentarer til denne saken