Gå til sidens hovedinnhold

Her blir russen døpt i et badekar

Artikkelen er over 4 år gammel

Nylig var det russedåp på Tyrifjord videregående skole. Til tross for litt regn og lave temperaturer var det god stemning.

Puls

Dåpen i år var litt ulik de som har vært tidligere. Årets russestyre ønsket å gjøre noe litt annerledes, og valget falt på et badekar.

Dessuten var det satt ut vannballonger slik at de andre medelevene kunne kaste disse på russen.

LES OGSÅ: Her er årets russeknuter!

Annerledes dåp

Russepresident Andrine Nordahl Holte (18) forteller at en typisk russedåp på Tyrifjord nok er litt annerledes enn på mange andre skoler.

Alkohol er ikke involvert, og det er heller ikke vanlig med russebusser eller russebiler. Hver enkelt russ blir døpt, og i år er det totalt 40 russ på Tyrifjord videregående skole.

Grunnen til at Tyrifjordrussen hadde dåp tidligere enn Ringerike og Hønefoss i år, er av praktiske årsaker. Tredjeklassingene er nemlig på skoletur denne uka, og ønsket å holde litt tritt med Ringeriksrussen fordi mange er russ på begge steder. Dessuten kan de nå fokusere på arrangementene deres som kommer senere.

LES OGSÅ: Dette skrev Pulsredaksjonen om i 2016

Musikk og badekar

Dåpen var fylt med musikk, vann og god stemning. Russen ble døpt av russestyrets egen russeprest ved hjelp av en frossen fisk.

Les også

Her er årets russeknuter!

 

Etter dette fikk alle hver sin russelue med et unikt russenavn som vennene hadde funnet på. Elevene fra første- og andreklasse deltok aktivt i prosessen med å kaste vannballonger eller fulle vannbøtter på russen. Enkelte var mer heldig enn andre når det kom til mengden av vann de fikk over seg.

Russestyret passet hele tiden på at bøttene ikke var tomme, og russepresidenten ble døpt med vann fra hele badekaret. Etter russedåpen hadde russen en egen grillfest.

– Jeg tror jeg snakker for hele russestyret og russen når jeg sier at vi er storfornøyd med dåpen. Været kunne vært bedre, men som den gode gjengen vi er, klarte vi å ha det kjempegøy på tross av frosne fingre og tær, forteller russepresidenten avslutningsvis.

Kommentarer til denne saken