Gå til sidens hovedinnhold

En annerledes russedåp – men like gøy

Artikkelen er over 3 år gammel

I likhet med russen på Ringerike og Hønefoss videregående skal også Tyrifjordrussen døpes før russefeiringen starter for fullt.

Puls

Russepresident Ingvild Angelsen (18) og russeprest Henrik Hagen (18) ved Tyrifjord videregående skole (TVS) forteller at dåpen på TVS er 18. april, og at den varierer fra år til år.

– Vi har ikke noen tradisjon på hvordan den gjennomføres bortsett fra at russepresten er den som døper hele russekullet. Så i år er det Henrik som skal døpe oss, sier Ingvild.

Ikke krevende

Hun forteller at å arrangere dåpen så langt har gått veldig fint ettersom de har et tett samarbeid med skolen som forteller hva de får lov til.

– Vi er ikke så mange russ på Tyrifjord Videregående, så arrangementet vårt blir ikke så stort, men vi håper selvfølgelig at det er mange av de resterende elevene på skolen som møter opp for å se på.

Det er russestyret sammen som har planlagt dåpen, men Ingvild forteller at prosessen verken har vært spesielt lang eller krevende.

– Vi døpes på skolens område, så vi slipper å søke om tillatelse fra kommunen om å få lov til å være der. Siden vi bruker skolens område er vi nødt til å ha en åpen dialog med skolen og styret på skolen som godkjenner planene, sier hun.

 

Annen russefeiring

Henrik er russeprest og skal døpe Tyrifjordrussen. Han gleder seg, fordi det er en annen slags russefeiring enn den som blir sett på som vanlig i dag.

– Jeg tror det blir veldig gøy å døpe russen på Tyrifjord fordi det er et annet miljø enn hvordan det er på Ringerike. På grunn av at det er et adventistsamfunn har det påvirkning på hva som er lov og ikke, men jeg mener at det ikke er noe hinder for at det skal bli en god start på russetiden der ute.

– Tyrifjord er en kristen privatskole så det påvirker hvordan dåpen blir. Det er mer alkohol og større budsjett på Ringerike, men jeg tror ikke det skal hindre TVS-russen i å ha det like gøy, avslutter Henrik.

Kommentarer til denne saken