Samarbeider om en trygg russetid

Togsjef Johannes Banggren (18) og president Synne Strømmen (18) fra russestyret på RIngerike videregående Skole ønsker et godt forhold til politiet.

Togsjef Johannes Banggren (18) og president Synne Strømmen (18) fra russestyret på RIngerike videregående Skole ønsker et godt forhold til politiet. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Hvordan unngå støyklager og uønskede hendelser i russetiden? Under årets temadag var dette hovedpunktene.

DEL

PulsJohannes Banggren (18) og Even Karlsrud (18) sitter i russestyret ved Ringerike videregående skole. Begge deltok nylig på en temadag ved skolen, hvor politiet, Statens vegvesen og helsesøster var represtentert.

Krav fra politiet

Veivesenet og politiet fortalte hvordan de forventer at russen skal ferdes i trafikken i månedene framover, spesielt siden det er mange som kjøper gamle biler i dårlig forfatning.

– De var opptatt av at vi skulle holde kravene som trafikkloven sier, sier Johannes.

Her ble det vektlagt bil, anlegg, som kan bli spilt for høyt og lage uro, setebelter og festing av ulike type tunge gjenstander som kan lage skade ved bråstopp eller krasj.

I tillegg var veivesenet veldig opptatt av å opplyse russen om at de ikke var noen som ville ødelegge russetiden ved å være strenge og lage hindringer, men heller jobbe med å skape løsninger sammen med russen for økt trygghet i trafikken.

Det ble også vist videoklipp av hvordan noen har opplevd trafikkuhell, og hvor galt det kan gå.

Men det stopper ikke med gode råd her:

– Vi skal senere ha en dag hos Statens Vegvesens hvor vi sjekker russebilene, og de hjelper oss med å få disse godkjent, forteller Johannes.

Åpenhet

Politiet var opptatt av å formidle at det å spille høy musikk sent på kvelden, spesielt på ukedager, fort kan ende i ordensforstyrrelser, og er dermed ulovlig. I verste fall kan bilen bli avskiltet.

Politiet påpekte også at det vil få konsekvenser dersom det er alkoholpåvirkede mindreårige inne i en russebil.

– Alle var opptatt av at de ønsket en åpen dialog med russen, med gjensidig respekt og samarbeid for å få til de beste løsningene slik at alle blir fornøyde, forteller Even.

Helsesøster Mette Preston hadde også et innlegg på temadagen, hvor fortalte om viktigheten av nok hvile, mat ta vaksine mot smittsom hjernehinnebetennelse, og at man må huske på at man er skoleelev.

LES OGSÅ: Gratis vaksine i år også

Vil unngå konflikter

Russepresident ved Ringerike videregående skole, Synne Strømmen (18) vil oppfordre all russ til i høyeste grad å høre på råd fra politiet, veivesenet og helsesøster.

– Vi håper å komme oss gjennom russetiden uten unødvendig bråk, og at det ikke blir noen konflikter mellom russ og folk generelt, forteller Synne.

Hun legger også vekt på at det er viktig å ta vare på hverandre, slik at alle blir inkludert. De tre ungdommene håper at politiet også vil ha tillit og respekt til russen.

Det lyktes ikke Pulsredaksjonen å få en kommentar fra politiet.

LES OGSÅ: Lover et bedre opplegg på årets russefeiring

LES FLERE SAKER OM RUSS:

Artikkeltags