Ja til russetiden – men kanskje på en annen måte? | Silje Garpestad

ANNEN MÅTE: Skribent Silje ønsker at russetiden burde gjøres på en litt annen måte.

ANNEN MÅTE: Skribent Silje ønsker at russetiden burde gjøres på en litt annen måte. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Fra den dagen du begynner på videregående er du veldig klar over hva som er den store begivenheten to år fram i tid. Jeg snakker selvfølgelig om russetiden.

DEL

PulsFor noen starter dette allerede det første året på videregående. Elever samles og danner russegrupper med venner, og bestemmer seg for om de vil ha et kjøretøy til russetiden.

Deretter starter den harde jobbingen for å kjøpe en van eller en buss. Mange timers arbeid legges inn for å kunne feire at man er ferdig med 13 års skolegang.
 

Jeg vil ikke være en partypooper, men er det virkelig verdt det?

Ja, du kommer sikkert til å ha det fett den mai-måneden i tredje klasse. Og ja, du kommer definitivt til å huske tilbake til denne tiden. Men man legger inn så utrolig mye penger og tid i flere måneder, noen bruker år, bare for 30 stusselige dager med moro.

Selv har jeg sett fram til russetiden siden ungdomsskolen, og hatt store forhåpninger til konseptet. Men med en gang det ble en realitet, gikk det fort opp for meg hvor mye arbeid som må gjøres for at det skal gå.

Pengesummen som må tjenes opp for å gjøre russetiden bra er veldig høy, og det synes jeg er litt trist.

Derfor blir det for noen vanskelig å delta. Noen har kanskje ikke penger nok til å være med, og andre vil heller prioritere skolen.

Hvis russetiden hadde vært en slags mellomting, uten stort pengebruk eller ekstremt mange arbeidstimer, tror jeg flere hadde ønsket å delta. Slik som det er nå, føler jeg at noen fort kan bli ekskludert.

Dette er grunner til hvorfor jeg gjentatte ganger har tenkt tanken på å droppe hele russetiden – det krever veldig mye. Jeg har allikevel bestemt meg for ikke å gjøre dette, i stor grad fordi jeg er redd for å føle meg utenfor og ekskludert. Og jeg tror jeg er langt ifra aleine om å føle det på denne måten.

Nå skal ikke jeg være arrogant og fortelle andre ungdommer som gleder seg til å være russ at det er feil.

Jeg skal selv være russ og være med å feire avslutningen av 13 års skolegang.

Poenget mitt er ikke nødvendigvis at man bør droppe russetiden, jeg skulle bare ønske at man kunne gjøre det på en litt annen måte.

LES OGSÅ:

Artikkeltags