Russeknutene her i Hønefoss er enda ikke helt bestemt, men det pleier å være rundt 150 knuter, noe det også vil være i 2018, sier russepresident ved Ringerike videregående skole, Peder Moi Alme (18).

– Jeg synes det er veldig bra at det er flere russestyrer som velger å ta #metoo- kampanjen på alvor, og ikke bare som en spøk. Det er veldig mange rare russeknuter ute og går, og det var på tide at det ble rensket litt opp i.

LES OGSÅ: Her er årets russestyrer

Russestyret syns det er bra at så mange bryr seg om et så viktig tema som seksuell trakassering. 

– Vi tar for oss en etter en knute, og er den upassende etter #metoo, så skal vi selvsagt gjøre noe med det, men vi synes også det er viktig at russen får beholde litt av integriteten sin, og russeknuter er en av mange tradisjoner som russen har, sier han.

LES OGSÅ: Presidentene om #metoo: – Vi forventer at russen skal passe på hverandre

Sunn fornuft

Russeknutene vil komme om cirka fire uker. Peder forteller videre at det for både han selv og resten av russestyret handler like mye om sunn fornuft som det handler om #MeToo-kampanjen.

– Man skal selvfølgelig ikke oppfordre russen eller noen andre til å gjøre eller tenke ting som kan virke nedlatende eller krenkende for andre, avslutter han.