Lokal russ donerer penger til Kreftforeningen: – Det er en utrolig viktig sak

TIL KREFTFORENINGEN: Lokal russ gir penger til Kreftforeningen.

TIL KREFTFORENINGEN: Lokal russ gir penger til Kreftforeningen. Foto:

Av

Hanne Holmstrøm (18), Sebastian Paulsen (18), og russepresident på Hønefoss Videregående skole, Christian Preston (18) er tre av mange lokale russ som har samlet inn penger til Kreftforeningen.

DEL

PulsMediene kan til tider få det til å virke som om alt russen gjør er negativt, men det er langt ifra sannheten. Russen har brukt sosiale medier for å samle inn penger, og har utfordret hverandre.

Hanne Holmstrøm (18), Sebastian Paulsen (18), og russepresident på Hønefoss Videregående skole, Christian Preston (18) har donert penger.

3 kroner per likerklikk på Instagram

For mange fungerte det slik at de donerte en viss sum per likerklikk de fikk på et instagrambilde.   

Russepresidenten forteller at han og russegruppen hans, Lost in Space, ville være med på utfordringen for å støtte kampen mot kreft. Selv donerte de 3 kroner per likerklikk, og fikk til slutt donert en god del penger til den gode saken.     

Det samme gjorde russegruppen til Hanne, Mytologien. Hun forteller at de først og fremst valgte å ta utfordringen for å støtte Kreftforeningen, men også for å sette et bedre lys på russen.   

– Det er en utrolig viktig sak, fordi Kreftforeningen trenger alle donasjoner de kan få for å videreutvikle medisiner, og å hjelpe pasienter med kreft, sier hun.

TRE AV MANGE: Sebastian Paulsen (18), Hanne Holmstrøm (18) og russepresident på Hønefoss Videregående skole, Christian Preston (18) er tre av mange lokale russ som har samlet inn penger til Kreftforeningen.

TRE AV MANGE: Sebastian Paulsen (18), Hanne Holmstrøm (18) og russepresident på Hønefoss Videregående skole, Christian Preston (18) er tre av mange lokale russ som har samlet inn penger til Kreftforeningen. Foto:

– Alle russegrupper burde støtte

Sebastian er på russegruppen Cujo, som var enda en av gruppene som tok utfordringen. Han forteller at de oppfordret to andre store busser til å gjøre det samme.   

– Vi valgte å ta utfordringen, fordi vi ikke har bruk for så mye penger på konto, og da er det bedre å bruke de pengene på en god sak.

Han mener også at bøssebæring er en god mulighet til å bidra til å gjøre en forskjell, og forteller at alle russegrupper, uavhengig av om det er russebusser, vaner eller vandregrupper.     

Alle de tre ungdommene er enige om at alle som har muligheten burde gjøre det samme som de selv og gruppene deres har gjort.

– Man sitter igjen med en veldig god følelse av å ha hjulpet til og gjort noe bra, mener Hanne.

Hver krone teller

De enes alle om at det er mange grunner til at det er viktig å bidra til slike saker.   

– Enkeltpersoner og familier blir hver dag påvirket av denne fæle sykdommen, og derfor er det viktig for oss å kunne bidra til kampen, mener Christian.

– Vi vil selvfølgelig anbefale andre russ å gjøre det samme, fordi det går til en så god sak, legger han til.

Hanne oppfordrer andre til å fortsette å donere penger, og å fortsette med å snakke om og sette lys på slike saker.   

– Det er viktig at russen, med en så stor plattform, hjelper til med å oppfordre til å støtte saker og organisasjoner som er så viktige som Kreftforeningen, mener hun. Alt hjelper, hver krone teller, oppfordrer hun.

Christian mener at russen gir oppmerksomhet til disse sakene og oppfordrer til å støtte på sosiale medier, er ting som russen burde fortsette med, noe de to andre også er enige i.

LES OGSÅ: Dette er de ti vanligste kreftformene i Buskerud 

Artikkeltags