Skitne toaletter og kaldt vann på landstreff | Ina Finnerud

Ina vasket ikke hendene på 48 timer da hun var på landstreff for russen.

Ina vasket ikke hendene på 48 timer da hun var på landstreff for russen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Ina har vært på russelandstreff. Hun er svært misfornøyd med sanitærtilbudet.

DEL

PulsFor tiden er det ikke agurktid i avisen, det er russetid. Dette er som navnet tilsier, derfor mye prat om russen, russetid og alle mulige slags komplikasjoner som det garantert kommer til å dukke opp flere av innen 17. mai.

Allikevel er det ganske kjent at personlig hygiene er en viktig del av det å være menneske. Det å kunne føle seg ren, ha tilgang på vann, såpe og andre nødvendigheter for å vaske av seg møkk og skitt. Russetiden, er jo som mange vet, en tid der du er kraftig beruset i flere tilfeller. Dette fører jo til at man har mindre bevissthet om ting rundt seg, og dette inkluderer elementer som omhandler hvordan du lukter og hvordan du ser ut.

Er det kanskje dette som er grunnen til at flere av de største landstreffene har sanitærtilbud langt under vanlig standard?

Skitne toaletter og kaldt vann

Jeg har pratet med flere som lurer på det samme, men jeg vil først og fremst dele mine egne erfaringer på området.

For noen helger tilbake var jeg på landstreff sammen med haugevis av andre russ. Jeg, som mange andre, skulle sove i en russebil i to netter. Dette så jeg i utgangspunktet ikke på som noe problem, fordi jeg var informert om at det var mulig å både gå på toalettet, dusje og få tilgang til spring. Gjorde vi det? Nei. Alle fasilitetene var der naturligvis, men det var som om de sto på sparebluss. Toalettene var fylt til randen av ekskrementer, var uhyre skitne og hadde en dorull i hver bås, dusjene var også skitne og hadde bare kaldt vann til tross for at man til og med måtte betale ekstra for å dusje. Men verst var kanskje det faktum at det ikke var vask der.

For ja, man klarer seg uten en dusj i to dager og ja, man klarer å tisse bak en busk, men det å bare kunne vaske hendene sine eller drikke et glass kaldt vann, det er noe man virkelig burde få tilgang til.

Jeg synes det rett og slett er forkastelig at et landstreff som huser rundt ti tusen mennesker ikke klarer å ha mer enn et sted med rennende rent vann. Dette vannet var ikke engang en kran, det var en stakkarslig liten stråle ut ifra en vannslange på et hjørne, der køen var uendelig lang til enhver tid. Denne ene lille strålen delt på mange tusen russ, som konstant har behov for rent vann.

Antibac-forbud

På toppen av kransekaka var det heller ikke lov å ha med antibac inn (!?), noe som forverret situasjonen betraktelig. Så ja, jeg dro hjem fra landstreff uten å ha vasket hendene på 48 timer.

Allikevel vil jeg ikke si at dette ødela kvaliteten på landstreffet så mye som det burde tilsi, med tanke på min nokså lange klagesang. For ja, alkoholen får deg til å glemme, stemningen får deg til å glemme, de supre folkene får deg til å glemme, glemme at du rett og slett har gått rundt i mange timer og følt deg som en gris.

Men er ikke det litt av sjarmen med denne hersens russetida da?

LES HVA ARRANGØRENE SIER OM HYGIENETILBUDENE: – Begrenset hva man kan forlange på et russetreff med 10.000 til 20.000 russ

Artikkeltags