– Å være kruss er noe man kan være i tillegg og ikke et alternativ

Sofie Odderbø og Victoria Syversen er kristenruss.

Sofie Odderbø og Victoria Syversen er kristenruss.

Artikkelen er over 2 år gammel

Sofie Odderbø (17) og Victoria Syversen (17) er både ringeriksruss og kristenrussen. Men hva vil det egentlig si å være kruss? 

DEL

PulsDet er ikke så stor forskjell på krussen og vanlig russ. Krussen oppfordrer medlemmene sine til å være avholds i russetiden, men det er selvfølgelig ikke et krav, forteller Victoria.

Hun forteller videre at hun valgte å være kruss etter å ha hørt mye positivt om opplegget til krussen.

– I tillegg får man tilbud om å bli med på misjonstur i påskeferien, legger hun til. 

– Å være kruss er noe man kan være i tillegg, og ikke et alternativ. Fordelen med å være kruss er at man får muligheten til å være medlem av et kristent russefellesskap og i tillegg bli med på misjonstur.

Sofie Odderbø (17), krussepresident Rakel Mosskull (18) og Victoria Syversen (17)

Sofie Odderbø (17), krussepresident Rakel Mosskull (18) og Victoria Syversen (17) Foto:

Fokus på tro 

Sofie er med i krussestyret, og har fått jobben som PR-sjef og økonomiansvarlig. 

– Jeg valgte å være kruss fordi krussen har et utrolig godt miljø der alle er velkomne! Festene deres er på høyeste nivå, folkene du møter er av ypperste kvalitet og stemninga er alltid på topp! begynner Sofie.

– Forskjellen på kruss og «vanlig» russ er at krussen har et fokus på tro i russetida. Vi satser på gode samtaler og tilstedeværelse. Som kruss er vi på fester arrangert av både krussen og russen, der målet er å både være til stede og vise at det er mulig å ha det utrolig fett uten misbruk av alkohol.

Misjonstur til Colombia

Victoria har ikke planer om å dra på noen av landstreffene som arrangeres. Blant krussen arrangeres det flere aktiviteter.

– Det blir blant annet misjonsturer og andre arrangementer som landstreffet i Kragerø. Krussestyret i nærområdet foreslår også andre aktiviteter som krussen kan samles til, forteller hun.

Er det noe Victoria både gruer og gleder seg til, så er det misjonsturen til Colombia.

– Det blir både spennende og skummelt å dra ut å hjelpe andre mennesker, sier hun.

Sofie forteller derimot at hun mest sannsynlig skal delta på ett eller to av landstreffene, og siden hun er med i Krussestyret i Buskerud får hun muligheten til å komme inn gratis på disse arrangementene.  

– Krussen har et opplegg der de drar som en gjeng på alle de store landstreffene og rigger opp med stand. Vi steker vafler, gir bort vann og har samtaler med dem som ønsker det, om det skulle gjelde spørsmål angående tro, livet eller andre ting. Hva enn det skulle være så er vi der og sørger for at russ som ikke har det så bra blir tatt vare på, legger hun til.

Du er fortsatt russ selv om du er kruss.

Du er fortsatt russ selv om du er kruss. Foto:

LES OGSÅ: Her er årets beste dekknavn, logo og russelåt!

Få kruss i Ringerike 

 De forteller også at det ikke er så veldig mange kristenruss i ringeriksregionen, og er noe usikre på nøyaktig antall. 

– Ringerike er nok ikke den største kommunen i antall kruss. Jeg tror vi er opp mot ti stykker, forteller Sofie. Jeg er som sagt med i Ringeriksrussen og er med på det som skjer av kroer. Krussen er mer ment som et tillegg enn alternativ, og vi ønsker å være med på det som skjer i lokalmiljøet! 

Victoria er med i russegruppen, Bermuda 2018, og deltar også på kroene slik som vanlig russ gjør.

LES OGSÅ: Neste års russ ønsker å skape en busstrend

Rekrutterer kruss

Fordi Sofie er også med i fylkets krussestyre har hun litt mer ansvar og litt andre oppgaver i tillegg.  

– Jobben min blir å rekruttere så mange kruss som mulig og dele det som skjer på arrangementene. Jeg ble med i styret fordi jeg ønsker å jobbe tettere med krussens hovedstyre og sammen gjøre en forskjell for dem som er kruss i 2018.

Artikkeltags