Elevene flyr fra sted til sted i skoletiden: – Går overraskende bra

OPPDATERING: Celine Rensel (17) og Sindre Bråthen (17) gir en oppdatering på hvordan det funker å gå på skole i brakkene på Eikli-

OPPDATERING: Celine Rensel (17) og Sindre Bråthen (17) gir en oppdatering på hvordan det funker å gå på skole i brakkene på Eikli- Foto:

I høst flyttet de fleste elevene fra Ringerike videregående skole fra hovedskolen og til brakkene på Eikli. – Det går bedre enn forventet, mener Celine Rensel (17) og Sindre Bråthen (17).

DEL

PulsDet nærmer seg slutten på første termin og Celine Rensel (17) og Sindre Bråthen (17) forteller om hvordan de synes det har vært å flytte over i brakker.

Nødvendig med oppussing

Tidligere i år fortalte Sindre at han var glad for at Ringerike videregående skulle pusses opp, fordi skolen er gammel og trenger oppussing. Han trodde også at det skulle bli slitsomt å gå fram og tilbake mellom skolen og brakkene så ofte, men forteller nå at det går overraskende bra.

– Det er alltid noen som skal samme sted, sier han.

Han mener fordelen er at det er flere klasserom, mens ulempen er at noen kan slite med å rekke timene hvis de for eksempel har vondt i beina.

Videre forteller han at skoledagene ikke er så annerledes enn de var i førsteklasse, men at de får mindre tid til å være med de andre elevene, og bruker mer tid på å komme seg til og fra timene som er på de forskjellige stedene.

SAMLINGSSTED: Sindre Bråthen (17) synes det er dumt at de ikke har så mye felles areal hvor man kan møter i pausene.

SAMLINGSSTED: Sindre Bråthen (17) synes det er dumt at de ikke har så mye felles areal hvor man kan møter i pausene. Foto:

Celine forteller at hun også så for seg at avstanden mellom byggene skulle bli stress, men at det går bedre enn forventet.

– På musikklinja har jeg de fleste fagene mine på samme sted, så det er veldig deilig. Det går fremdeles veldig fint og organisering fungerer bedre enn jeg forventet. Etter et halvt år har man blitt vant til avstanden. Jeg kjenner at det er litt mer tiltak nå som det er kaldt ute, men hadde jeg ikke blitt tvunget ut ville jeg nok blitt sittende inne, sier hun.

Ganske likt som førsteklasse

Celine forteller også at hun synes organiseringen av linjene og timene har vært bra. Hun sier at hun ikke kunne sett for seg en bedre måte å løse situasjonen på.


MYE UTE: Celine Rensen (17) forteller at hvis de ikke hadde måttet gå så mye ute, hadde hun bare blitt sittende inne.

MYE UTE: Celine Rensen (17) forteller at hvis de ikke hadde måttet gå så mye ute, hadde hun bare blitt sittende inne. Foto:

Videre forteller hun at den største forskjellen fra første- til andreklasse er at hun ikke ser vennene sine på studiespesialisering like ofte i skoletiden.

– Jeg føler likevel at det fungerer, legger hun til. – Jeg tar meg av og til en tur til dem, eller så kommer de over til meg. Ellers synes jeg at dette året har vært veldig likt det første.

Uten felles møtested

En av tingene som flere av elevene fra Ringerike har bekymret seg for er at de ikke har noe fellesareal eller møtested, slik som kantina på skolen var. Elevene har likevel muligheten til å bruke kantinen til Hønefoss videregående skole en liten periode i løpet av lunsjpausen sin.

Sindre forteller at han synes det har gått overraskende greit, og at de fleste sitter i klasserommene sine og snakker sammen i friminuttene uansett.

– Vi mangler fremdeles et møtested eller en kantine å bruke i friminuttene, forteller Celine.

– Det blir fort veldig folksomt i de trange gangene, og man kan ikke lenger hvile noe sted. På musikklinja er oppholdsstedene klasserommene, gangene eller ute. Det hadde vært fint med et større område, men jeg har full forståelse for at det er vanskelig å få til, sier hun.

ALTERNATIVT BYGG: Elevene i 1. og 2. klasse på Ringerike videregående holder til i modulbygget op Eikli.

ALTERNATIVT BYGG: Elevene i 1. og 2. klasse på Ringerike videregående holder til i modulbygget op Eikli. Foto:

Bruker Eikli skole

Nå på nyåret når Eikli skole blir basen, slipper elvene på Ringerike videregående skole å ta beina fatt like mye som i første termin.

Sindre forteller at han ikke tror han kommer til å merke så mye forskjell.

– Jeg vil nok ikke merke så mye forskjell nå, annet enn at det er lettere å komme seg mellom skolene, legger han til.

Musikklinja blir værende

Elevene på musikklinja har blitt værende i paviljongen ved siden av Ringerike videregående skole. De er de eneste som blir værende ved skolen nå på nyåret.

Siden Celine går musikklinja vil hun være en av disse elevene. Hun forteller at hun ikke tror hun kommer til å merke så mye til forandringen, og at hun ikke tror det kommer til å bli så stor overgang for henne.

– Det er ikke noen stor overgang for min del, ettersom jeg fortsetter med mine timer på paviljongen, legger hun til. Det ble jo færre Ringeriks-elever der musikklinja holder til, så det kan hende det skiller linjene mer fra hverandre, men jeg tror det går helt fint, sier Celine.

LES OGSÅ: Ringerike videregående pusses opp: – Vi blir veldig spredd

Artikkeltags