Nora fra Hønefoss er ute med sitt første album

NELLE: Nora Høistad (22) er ute med sitt første album. Hennes artistnavn er Nelle.

NELLE: Nora Høistad (22) er ute med sitt første album. Hennes artistnavn er Nelle. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Nora «Nelle» Høistad gikk musikklinja på Ringerike videregående skole. Nå har hun sluppet album.

DEL

22 år gamle Nora Høistad fra Hønefoss hadde sang som hovedinstrument i de tre årene hun gikk på musikklinjen på Ringerike videregående skole.

18. september slapp hun sitt første album, Black Neon, under artistnavnet Nelle.

Da hun var ferdig på musikklinja, tok hun en treårig bachelorgrad i utøvende populærmusikk ved Westerdals Oslo ACT i Oslo. Da begynte hun å lage det semikonseptuelle albumet, Black Neon.

– Som små noveller

Hun beskriver musikken som noe som beveger seg innenfor en alternativ pop-sjanger, men, den er lent mot en type lyttemusikk, med stor inspirasjon i artister som Pink Floyd, Susanne Sundfør og Royksopp. Nora forteller at hun som låtskriver er opptatt av å skrive sangtekster som om de var små noveller.

– Noe man kan legge merke til, er at det er lite av refreng eller tekst som repeteres i låtene, men at det heller er en utvikling fra start til slutt, hvor musikken tar nye veier til fordel for innholdet, sier hun.

LES ANMELDELSEN HER: Black Neon: – Spennende, men noe ensformig

Likheter med Susanne Sundfør

På sangtimene fikk hun mulighet til å synge låter av artister som Susanne Sundfør, Kate Bush og Joni Mitchell, hvorav Susanne Sundfør ble den artisten hun fant mest inspirasjon i.

– Om man er kjent med musikken til Sundfør, så tror jeg nok det er stor mulighet for å kunne trekke referanser til hennes musikalske landskap i den musikken jeg lager, sier Nora.

Hun sier videre at det likevel er mye som har vært med på å forme det artistutrykket hun har nå, men at det er den genuine interessen for musikk, og et ønske om å formidle på sin måte, som har vært motivasjonen til å gå musikklinja, og dermed også gå rett videre på en bachelor.

BLACK NEON: Albumet er ute på Spotify

BLACK NEON: Albumet er ute på Spotify Foto:

Oppfordrer til musikklinja

Allerede på videregående begynte Noras musikalske utrykk å ta form, noe som ble videreutviklet i artistkonseptet Nelle. Konserter, sanglæreren, og alle fagene til sammen var med på å gi en grunnleggende forståelse for musikk og hva slags rolle musikk spiller i samfunnet.

– Jeg oppfordrer folk til å velge musikklinjen dersom man har et iboende ønske om å jobbe med musikk, og ta et slikt kreativt utdanningsvalg, tro på sin egen musikalitet og evne til å skape noe unikt.

Hun mener hennes musikalske utrykk ikke hadde blitt utviklet på samme måte, eller resultert i album, hadde det ikke vært for musikklinja.

LES OGSÅ:


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.