Gleder seg til ny skole, men: – Jeg tror det kommer til å bli hektisk og trangt neste år

Emma Sofie Woldum Andersen (17) og Anier Charon Sæther (16) forteller at de har visst om at skolen skal bygges, men har ikke fått informasjon fra ledelsen.

Emma Sofie Woldum Andersen (17) og Anier Charon Sæther (16) forteller at de har visst om at skolen skal bygges, men har ikke fått informasjon fra ledelsen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Ringerike videregående skole skal totalrenoveres. Elevene Emma Sofie Woldum Andersen (17) og Anier Charon Sæther (16) er forberedt på midlertidig kaos og skulle ønske de fikk mer informasjon.

DEL

I fjor vedtok fylket at Ringerike videregående skole skulle totalrenoveres. Prosessen med hvordan den nye skolen skal se ut både utvendig og innvendig, er i gang

Emma Sofie Woldum Andersen (17) og Anier Charon Sæther (16) sier de har visst om at skolen skal ombygges, men har ikke fått informasjon fra ledelsen.

Emma forteller at hun har vært klar over at skolen skal pusses opp i løpet av de årene hun kommer til å gå der.

– Det er først nå som jeg faktisk er elev ved skolen at jeg har begynt å tenke på problemene det kan medføre. Når det kommer til informasjon, så har vi ikke fått noen slags informasjon om byggingen og det praktiske før for rundt en måned siden.

Hun synes det er dumt at elevene ikke får så mye informasjon, men tror at lærerne selv ikke har fått så mye informasjon før nå.

– De har likevel, med den lille informasjonen de har hatt, vært flinke til å meddele oss elevene informasjonen.

Anier har også fått med seg at skolen skal pusses opp, og tror at det kommer til å bli bra.

– Noe som likevel kan bli hektisk, er at vi må flytte oss rundt på så mange steder både under bygningsprosjektet og etter, sier han.

Snart blir skolen ny. I mellomtiden må elevene flytte litt på seg.

Snart blir skolen ny. I mellomtiden må elevene flytte litt på seg. Foto:

Hektisk

Begge elevene tror at neste års undervisning kan bli både kaotisk og hektisk, med tanke på at de må forflytte seg fra sted til sted. De mener det er viktig at timeplanen til hver enkelt klasse blir nøye planlagt, slik at det blir minst mulig forflytting.

– Jeg tror det kommer til å bli hektisk og trangt i timeplanen, men det får gå så lenge vi får en ny skole, legger Anier til.

Emma tenker også at det kan bli litt kaos, men hun ser et par fordeler med å forflytte seg en del.

– Ved at vi må forflytte oss så mye i løpet av en skoledag, vil det nok kanskje føre til litt mer uro og kaos. For hvis det ikke blir lagt opp nok tid til å gå mellom de ulike stedene, kan det føre til at noen kommer til å komme for sent til timen. Men vi får se på det positive med denne forflytningen, og det er at vi får jo lagt inn litt gratis hverdagstrim i løpet av skoledagen. Bevegelse og frisk luft.    

Medbestemmelse

Det er mye som skal bestemmes og organiseres når det kommer til å planlegge en ny skole. Både Anier og Emma mener at elevene burde få være med å bestemme, siden det tross alt er de som skal gå der.

– Ut ifra hva jeg har fått med meg, har vi som elever hatt liten innflytelse på hvordan den nye skolen skal bli. Men jeg vil tro at de som har hatt ansvar for denne planleggingen har gjort sitt beste og lagt til rette for oss elever. Så jeg tror og håper at den nye skolen vil komme til å bli veldig bra og bidra til et enda bedre læringsmiljø enn det vi har på skolen fra før av, sier Emma.

Rektor Kaia Erlandsen gleder seg veldig til ny skole slik at elever og ansatte får flotte fysiske arbeidsforhold.

Rektor Kaia Erlandsen gleder seg veldig til ny skole slik at elever og ansatte får flotte fysiske arbeidsforhold. Foto:

Bedre og mer pedagogisk hensiktsmessig

Rektor ved Ringerike Videregående skole, Kaia Erlandsen, forteller at de siste vedtakene i fylkestinget ikke er fattet enda, slik at alle detaljer om nybygg ikke er klart.

– Den nye skolen vil bli mye bedre og mer pedagogisk hensiktsmessig enn slik den står i dag. Det gamle gymsalsbygget skal rives og erstattes av nybygg med plass til klasserom og øvingsrom for musikk, klasserom for studiespesialisering, kontorer ekspedisjon, flere fellesarealer og forhåpentligvis scene og kultursal, sier hun videre.

Hun forteller at de to neste skoleårene skal de fleste klassene flytte til modul nord (ved Hønefoss Videregående Skole) og ha undervisningen der mens bygging og renovering pågår.

– Musikkelevene skal fortsatt være i paviljongen, der de er i dag, og idrettselevene skal være på Hønefoss Arena, der de er i dag. Vi skal sannsynligvis også leie lokaler på Eikeli barneskole, men det er til personalrom, bibliotek og lesesal og noen kontorer.

– Vi har lagt inn gode pauser i neste års timeplan, slik at både ansatte og elever skal rekke å forflytte seg, legger Erlandsen til.

Hun sier at areal- og funksjonsprogram er tatt opp som sak i skolemiljøutvalg, hvor elevene er i flertall, og ansatte har deltatt både i brukergruppe, medbestemmelsesmøte og arbeidsmiljøutvalg.

– Jeg gleder meg veldig til vi får ny skole slik at elever og ansatte får flotte fysiske arbeidsforhold til det viktige læringsarbeidet vårt, sier Erlandsen.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags