Gå til sidens hovedinnhold

– Viktige ressurser for skoleelever

Roser Ringerike bibliotek og Røde Kors:

Artikkelen er over 4 år gammel

Ringerike Bibliotek utvider åpningstider, og hver mandag har Røde Kors leksehjelp på Ringerike videregående skole. Benytter du deg av disse tilbudene?

Puls

Nylig utvidet Ringerike bibliotek åpningstidene. Med et lånekort og en pinkode kan man også låse seg inn utenom åpningstiden.

Jenny Lindseth Birkeland (19) forteller at hun gjerne bruker biblioteket til å jobbe hvis hun har en prøve eller innlevering hun må fokusere på.

– Det er stille og rolig. Jeg synes det er enklere å konsentrere meg der enn hjemme. Jeg føler liksom at jeg må jobbe når jeg sitter der, forteller hun.

Jenny liker godt at biblioteket i Hønefoss ligger veldig sentralt.

– At de har områder hvor man kan sitte å jobbe som er litt bortgjemt mellom bøkene er også bra, sier hun.

Jenny syns de nye åpningstidene er supre, og at ideen med lånekort og en pinkode er smart.

– Det gir flere muligheter til å sitte og jobbe når man selv vil. Jeg tror at flere unge vil benytte seg av biblioteket nå som åpningstidene er lengre, sier hun.

Fred og ro

Malin Solberg Modalen (17) bruker for det meste biblioteket om sommeren.

– Jeg føler at om sommeren har jeg mer tid til å slappe av og ikke stresse, og da får jeg en mer indre ro av å dra til biblioteket enn ellers i året, sier hun.

Hun velger å jobbe med arbeid på biblioteket fordi det er stille; det er ingen som bråker eller lager uro mens hun jobber.

– Jeg har to små søsken som er veldig glad i å bråke mye, så derfor er biblioteket ganske godt å ha, forteller hun.

Malin roser også de nye åpningstidene.

– Det er ingen tvil om at jeg kommer til å bruke biblioteket mer med de nye åpningstidene.

Hun håper biblioteket får flere besøkende nå enn tidligere, ettersom det er en viktig ressurs hun mener flere barn, ungdom og vokse burde ta i bruk.

LES OGSÅ: Nå kan du få egen nøkkel til biblioteket

Leksehjelp

Men skoleelever har flere lokale tilbud som kan styrke resultatene og øke læringen. Hver mandag arrangerer Røde Kors leksehjelp i biblioteket på Ringerike videregående skole.

Hilde Magnus forteller at tilbudet er for elever i 5. klasse og fram til tredjeåret på videregående.

Hun forteller også at ordningen har vart i snart seks år. De tilbyr å hjelpe med alle fag, men hovedsakelig norsk, engelsk og matte. Det finnes en digital løsning, som også kan dekke vanskeligere fag, som for eksempel realfag.

12 år gamle Mohamed er en av mange som er fornøyde med tilbudet.

– Vi har rundt 5–15 brukere, og ønsker flere fra videregående og flere lokalt, sier Hilde. Hun oppfordrer flere til å ta kontakt dersom de ønsker å motta leksehjelp.

FIKK DU MED DEG DENNE?

Les også

De skrev de beste tekstene

 

Kommentarer til denne saken