– En utrolig mulighet til å oppleve Afrika

Gjennom GoXplore har Magnus Gram (19) og Manouck Oussoren (19) meldt seg på et frivillig program i Namibia.

Gjennom GoXplore har Magnus Gram (19) og Manouck Oussoren (19) meldt seg på et frivillig program i Namibia. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Manouck Oussoren (19) og Magnus Gram (19) drar til Afrika i februar, der de skal arbeide frivillig med dyr.

DEL

PulsMange ungdommer velger å reise og oppleve nye kulturer etter at de har fullført videregående skole. Manouck Oussoren (19) og Magnus Gram (19) skal bruke tiden sin til å delta på frivillig arbeid i Afrika.

Ny kultur og nye dyr

Det hele startet med et Googlesøk som siden GoXplore, som tilbøde ulike program. Det endelige valget falt på «Wildlife Rescue Centre» i Namibia.

I løpet av det tre uker lange oppholdet skal de blant annet stelle og passe på dyr, gå tur med bavianer og geparder, delta i vaksinering og undersøkelse av dyr, rengjøre bur og innhegninger og annet generelt vedlikehold av gården.

– Jeg gleder meg spesielt til hesteuken, der man får ri lange turer og oppleve den afrikanske savannen fra hesteryggen, og generelt å oppleve en ny kultur, smiler Oussoren.

En utrolig mulighet

Gram forteller videre at han alltid har vært glad i dyr og natur, og at det er en utrolig mulighet å få oppleve den afrikanske naturen. Noen av dyrene Oussoren og Gram kommer til å møte på og omgås, er leoparder, bavianer, løver, geparder og antiloper.

– I tillegg til å beskytte og bevare naturen, er det en skole til de lokale barna i nærheten, der de frivillige også kan hjelpe til.

Jobbe på gård

Oussoren og Gram skal reise til Naankuse, som ligger ca. 40 km utenfor Windhoek, hovedstaden i Namibia. Der skal de jobbe på en gård som ligger i et naturreservat.

I Naankuse er de opptatt av å hjelpe stammefolket, og at dyr skal leve fritt i naturen. På gården tar arbeiderne til seg skadde dyr og prøver å gjøre dem friske, slik at de kan returnere tilbake til naturen.

I de tilfellene det ikke er mulig å sende dyrene tilbake, får de et nytt liv på gården. I tillegg til gården er det en lokal skole og en helsestasjon.

Drar i større grupper

For å dra på denne og tilsvarende turer må man være minst 18 år, og man må dra i større grupper.

– Ved å reise i en større gruppe håper jeg også å få møte andre med samme interesser som meg, sier Oussoren.

Et krav for å bestille reisen er at man må være borte i minst to uker, prisen for dette er 9900 kroner, noe som dekker arbeidsvisumet, kost og losji under oppholdet, transport til og fra flyplassen i Afrika og en attest etter ankomst.

– Organisasjonen vi bestilte reisen gjennom gjør det veldig enkelt å booke reisen, og de finner de billigste flybillettene og ordner med visum, avslutter Oussoren.

LES OGSÅ:

Artikkeltags