Fra Rema 1000 til Walt Disney World

Mange ungdommer tar et friår etter videregående for å jobbe, og Lars-Erik Hansen (18)  fra Hønefoss er en av dem. Til forskjell fra mange andre reiser han til Florida for å jobbe i Walt Disney.

Mange ungdommer tar et friår etter videregående for å jobbe, og Lars-Erik Hansen (18) fra Hønefoss er en av dem. Til forskjell fra mange andre reiser han til Florida for å jobbe i Walt Disney. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Lars-Erik Hansen (18) reiser til Florida for å jobbe i Walt Disney.

DEL

PULSFor noen år tilbake var drømmen å en dag kunne reise, og når Lars-Erik fylte 18 år, var det ikke lenger noe å lure på.

LES OGSÅ: Sjekk denne utrolige Disney-samlingen! Nå selges den

Reiser for å oppleve

– Jeg leste først om programmet da jeg gikk i 10. klasse, men i og med man måtte være 18 år var det ikke et alternativ den gang. I våres ble jeg tipset om at de trengte folk, og denne gangen klarte jeg ikke legge det fra meg, forteller han.

9. november reiser han over til Florida i USA for å jobbe i den norske paviljongen i Epcot-parken, en av parkene i Walt Disney World. Noe annet enn jobben han tidligere hadde på Rema 1000!

– Det er nå jeg har muligheten til å reise, og da gjelder det å benytte den muligheten.

Søkeprosessen begynte i slutten av mai, og i løpet av noen uker kom bekreftelsen.

– De trengte mange til å jobbe i den norske paviljongen, så det gjorde nok at ting gikk litt raskere. Det startet med et Skype-intervju hvor engelsken i hovedsak ble testet. Videre fulgte et ansikt til ansikt-intervju.

– Jeg hadde noen venner på besøk da jeg fikk bekreftelsen om at jeg hadde fått jobb. Jeg måtte lese den for meg selv noen ganger før jeg fortalte det. Det tok litt tid før jeg lot det synke inn.

LES OGSÅ: – Det kan si pang på låt nummer én eller 200

Klar til avreise

Lars-Erik avsluttet før sommeren Vg3 på dramalinja på Gol vidaregåande skule. Etter å ha bodd for seg selv i tre år ser han ikke på flyttingen som noe problem.

– Det er bare for ett år, men kommunikasjonen hjem blir nok litt verre nå enn den tidligere har vært. Før kunne jeg ta toget hjem, men det er ikke bare å svippe hjemom en tur lenger, ler han.

Nå er alt av papirarbeid ferdig, og avreisen nærmer seg.

– Jeg har ikke fått tidspunkt på når flyet går enda, så timer og minutter er ennå ikke lagt inn i nedtellingen, men dagene har jeg kontroll på. Nå jobbes det med å snu døgnet, sier han.

LES OGSÅ: Student eller reiseliv?

Positiv innstilling

– I frykt for å bli skuffet prøver jeg å ikke glede meg for mye. Allikevel er det vanskelig å skjule at jeg er gira.

Etter å ha hørt mye bra fra andre som har jobbet der, tror Lars-Erik året kommer til å gå veldig bra.

– Jeg har snakket med mange som har jobbet der før, og de gjør ikke annet enn å snakke positivt om det. I tillegg har jeg lest utallige mange sider om programmet og lest blogger fra andre som har vært der. Nå mangler jeg bare å lese en blekke på cirka 90 sider før jeg reiser, smiler han.

LES OGSÅ: Følg vår reise gjennom Europa

Oppleve mest mulig

Mye jobb venter, og fridagene må brukes flittig for å kunne oppleve mest mulig.

– Det blir mye jobbing, men det er jo det jeg er der for. Fridagene brukes nok for å utforske litt mer, og se mest mulig på det året jeg er der. Med mye som skal gjøres både før og under oppholdet kreves det god støtte fra de nærmeste, avslutter han.

LES OGSÅ: Nikolines langreiste festivalsommer, Del 1: Langreist festivalsommer og Del to: Langreist festivalsommer.

Artikkeltags