Magnus og Manouck samlet flotte opplevelser i Afrika

Artikkelen er over 3 år gammel

Lyst til å jobbe med dyr? Dra til Afrika? Da bør du lese dette.

DEL

For en måned siden fortalte Manouck Oussoren (19) og Magnus Gram (19) om at de skulle til Afrika for å jobbe frivillig med dyr. Nå har begge kommet hjem, og har mange minner de ønsker å dele fra turen.

Høydepunkter i kø

Oussoren og Gram reiste mellomstore, der de valgte «Wildlife Resque Centre» programmet i Naankuse, Namibia. I løpet av det tre uker lange oppholdet fikk de oppleve ting som daglig stell av dyrene på gården, slangestell, ridning, matlaging og mye annet.

– Høydepunktet for meg var å jobbe på gården, å være med alle dyrene, sitte og spise med de andre arbeiderne på kvelden og vite at man hadde gjort et godt stykke arbeid som gjør en forskjell, mener Gram.

Begge er enig i at det var gode rutiner på gården og jobbingen.

– Vi spiste frokost klokken sju, før det var et morgenmøte klokken åtte, der oppgavene ble fordelt på gruppene. Gruppene gjorde forskjellige oppgaver fram til lunsj. Deretter var det en ny aktivitet helt til middag klokken 18, forteller Oussoren.

Dessuten måtte en gruppe holde «night watch» hver kveld. Dette innebar at gruppen holdt utkikk på en plattform og følger med på om det kom mennesker som driver med ulovlig jakt.

LES OGSÅ: Vilde reiste til Bali – og gjorde en forskjell

Hyener og hester

– Selvfølgelig var det noen uforutsette ting innimellom, som for eksempel da en gepard skadet seg og vi måtte ut og bedøve den og stelle såret, sier Gram.

I løpet av turen kunne de frivillige også melde seg på en uke med en annen aktivitet, Oussoren valgte hesteuken. Gram dro på et prosjekt som het Neuras, der undersøkte de hyene-bestanden på en vingård med hotell, som lå fem timer unna.

– Det meste av arbeidet gikk ut på å sette opp overvåkingskameraer tidlig på morgenen og på kvelden, fordi temperaturen ble for høy på dagtid, forteller Gram.

Oussoren forteller at det var spesielt gøy å komme så nært alle dyrene som man ellers ikke er vant til å se, også på hesteryggen.

LES OGSÅ: Friheten til å velge: skole eller friår?

Dyrevenner

– En dag var vi bare 15 meter unna en babysjiiraff og moren dens, og det var jo veldig gøy.

Geparder, bavianer, slanger og sebraer er bare noen av de mange dyrene som Gram og Oussoren møtte på.

Det å møte mange andre frivillige fra land over hele verden var også et høydepunkt, og det var mange sosiale aktiviteter å delta på i tillegg til det andre arbeidet.

– Det var veldig varierte og spennende dager under hele oppholdet. Vi ble utrolig godt tatt imot, avslutter Gram.

En gepard får medisinsk tilsyn. Eksotiske dyr ble hverdagskost for Manouck Oussoren (19) og Magnus Gram (19).

En gepard får medisinsk tilsyn. Eksotiske dyr ble hverdagskost for Manouck Oussoren (19) og Magnus Gram (19). Foto:

Her kan du lese om deres forventninger før turen:

Artikkeltags