Gå til sidens hovedinnhold

Pusher seg til det ytterste

Artikkelen er over 9 år gammel

I en måned fulgte Puls MMA-fighter Jørgen Indsetviken i 19-åringens opptrening fram mot merkekamp. - Når man kaster opp, betyr det at man gir alt, sier Indsetviken.

Det er lørdag. Kjelleren under Arcaden i Hønefoss er fylt opp av folk og det lukter svette, et par dråper blod, men ikke særlig mye tårer.

Her avholder Hønefoss Fight Gym merkekampstevne i kampsporten Mixed martial arts (MMA). Snart skal Jørgen Indsetviken (19) i ringen for å kjempe sin merkekamp.

Før dagens kamp har Puls fulgt Jørgen i en intensiv måned med mye trening. Trening han føler har gitt resultater.

- Etter å ha trent nesten hver dag den siste uken, har formen bare gått oppover. Jeg føler meg klar nå, sier han selvsikkert.

Men for å trene så mye må det være gøy. Han forteller at det beste han liker med MMA er friheten.

- Det er en veldig fri sport, og man kan nesten gjøre hva man vil innenfor ganske spredde regler.

Må veies

Kampdagen begynner med at Jørgen må veies.

- Det er viktig at jeg holder meg innenfor vektklassen min. Om jeg ikke gjør det, får jeg enten ikke kjempe, eller så må jeg sitte i badstua en stund for å miste vekt.

Han går på vekta og den lille digitale skjermen viser 75,5 kilo. Jørgen snur seg og smiler.

- Da blir det kamp!

Jørgens trener, Henning Svendsen, er fornøyd.

- Jørgen har jobbet hardt og trent godt som vanlig. Du kan se at han pusher seg og det kommer til å gi resultater. Nå er det bare viktig å ha det gøy. Jeg tror han vinner.

Og at Jørgen pusher seg er det ingen tvil om. På trening den siste uka jobbet han så hardt at han til slutt måtte kaste opp.

- Når man kaster opp, betyr det at man gir alt og yter til det ytterste. Man må ikke nødvendigvis være i dårlig form, ler han.

Kamp

Klokken nærmer seg kamptid. Jørgen står bak kulissene og venter. Så starter musikken i anlegget og speakeren roper:

- I rødt hjørne; Jørgen Indsetviken!

Publikum applauderer. Jørgen går inn i ringen og hilser på motstanderen. Dommeren setter kampen i gang og Jørgen går offensivt ut. Plutselig eksploderer Jørgen og kaster seg over motstanderen. Publikum jubler. Jørgen holder overtaket ut den ti minutter lange kampen. Dommeren trekker utøverne til seg.

- Seier til rødt hjørne, roper han, og løfter armen til Jørgen opp i været.

SE VIDEO MED MMA-FIGHTER JØRGEN INDSETVIKEN